Juniori stali u finalu, Grci pokorili Stari kontinent

Grčka slavila rezultatom 14:12
152 pregleda 3 komentar(a)
Vaterpolo U19 reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo U19 reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 02.09.2018. 16:55h

Srebro je čini se realnost za Crnu Goru, Grčka je jednostavno pokazala da je u ovom trenutku bolji tim od naše juniorske vaterpolo reprezentacije.

U finalu Evropskog prvenstva u Minsku Heleni su slavili rezultatom 14:12 nakon velike borbe, pogovo u prve dvije i po četvrtine, ali i opravdali ulogu favorita koja im je nametnuta pred start turnira u Bjelorusiji.

Crna Gora je odlično otvorila utakmicu, imala i tri gola prednosti u prvoj četvrtini (4:1 i 5:2), ali je to i bio period igre kada je našem timu bukvalno sve ilo od ruke pred golom protivnika, koji je u grupi bio bolji rezultatom 8:6.

Mogla je da se očekuje reakcija Grčke i uslijedila je - već do poluvremena crnogorski juniori su bili u minusu (8:7). Od tog trenutka Grci su se pitali u bazenu, a u posljednjih pet minuta meča i došli do najveće prednosti od plus četiri.

Crna Gora je s dva gola smanjila na 14:12, ali nije više bilo ni vremena, a ni snage da se utakmica otvori.

Đuro Radović je postigao pet golova, Dušan Matković je pogodio tri puta, a upisali su se i Savo Ćetković, Dimitrije Rašković, Petar Mijušković i Branko Franeta.

Najbolji u grčkoj ekipi bio je Konstantinos Juvecis, koji je mrežu Miloša Krivokapića tresao pet puta.

Bronza je pripala Španiji, koja je bila bolja od Hrvatskle (9:8).

CRNA GORA - GRČKA 12:14 (5:3, 2:5, 2:4, 3:2)

Crna Gora: Krivokapić, Vučurović, Ćetković 1, Rašković 1, Mitrović, Mačić, Murišić, Mijušković 1, Đ. Radović 5, Gardašević, Matković 3, Franeta 1, Isljamović.

Grčka: Dalmaras, Kalogeropulos 1, Alafragis 1, Juvecis 5, Nikolaidis 2, Papanastasiu 3, Kakaris 1, Rompopulos 1, I. Halivopulos, A. Halivopulos, Agiorgusis, Dimu, Spiliopulos.

Bonus video: