Perović: Teška grupa, šansu će dobiti mlađi igrači

Osvajač Svjetske lige ove sezone izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine
0 komentar(a)
Ranko Perović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ranko Perović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 07.10.2014. 15:59h

Italija, Hrvatska, Turska i Francuska rivali su crnogorskim vaterpolistima u grupi C Svjetske lige.

Selektor "ajkula" Ranko Perović u ovom trenutku nije mogao da bude ni zadovoljan ni nezadovoljan žrijebom, jer će naš nacionalni tim prvi meč odigrati tek 9. decembra kada dočekuje Italiju, jer je na otvaranju slobodna.

"Grupa je teška, s tri favorita od kojih je jedan već plasiran, a druga dva imaju ambiciju da idu na finalni turnir. Sada je rano pričati i u kojem ćemo sastavu igrati, jer do decembra ima dovoljno vremena", rekao je za "Vijesti" Perović.

Situacija je neobična jer Italija praktično igra bez rezultatskog imperativa, s obzirom na to da je domaćin finalnog turnira i da je obezbijedila direktan plasman među osam najboljih.

"Uloga Italije u grupi će biti malo neobična, jer očigledno samo može nekom da poremeti planove, ali u svakom slučaju čeka nas borba s Hrvatima i potrebno je da budemo ispred njih ako želimo na finalni turnir. Ponavljam, rano je pričati o planovima, jer u narednom periodu prvo treba da napravimo plan s kojim igračima ćemo igrati Svjetsku ligu, ali već sada je sigurno da ćemo šansu davati mlađim igračima iz domaćih klubova", dodao je Perović.

Osvajač Svjetske lige ove sezone izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Bonus video: