Juniori u finalu - Španija pala poslije peteraca

Za zlato će se boriti sa Grčkom
60 pregleda 0 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2018. 15:38h

Juniorska vaterpolo reprezentacija će igrati u finalu Evropskog prvenstva u Minsku - tim Slobodana Mačića je u polufinalu nakon peteraca bio bolji od Španije rezultatom 16:15, nakon što je u regularnom toku bilo 7:7.

Junak je golman Miloš Krivokapić koji je u 8. i 10. seriji zaustavio šuteve Luka Bertrana i Nikolasa Garsije. U našem timu je neprecizan bio Branko Franeta - u osmoj seriji je pogodio prečku.

U regularnom dijelu su se ekipe smjenjivale u vođstvu.

Španije je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata imala po dva gola prednosti, a onda je Crna Gora sa tri vezana pogotka u trećoj četvrtini preokrenula na 6:5.

Đuro Radović je tri minuta i devet sekundi prije kraja donio vođstvo od 7:6, a konačan rezultat, koji je značio odlazak u peterce, postavio je Garsija 2.08 prije kraja.

Crna Gora u Bjelorusiji juri četvrto zlato u mlađim kategorijama na velikim takmičenjima. Na evropskim prvenstvima je bila najbolja na Malti 2013. i prošle godine, a slavila je i 2008. u Istanbulu.

Prije devet godina je u grčkoj Hanji bila i srebrna na EP, a ima i srebro sa Svjetskog prvenstva u Podgorici 2016.

Crnogorski vaterpolisti sjutra od 17.30 časova će se za zlato boriti sa Grčkom, koja se poigravala sa Hrvatskom - slavila je sa čak 8:0.

CRNA GORA - ŠPANIJA 16:15 NAKON PETERACA (7:7)

Crna Gora: Krivokapić, D. Radović, Ćetković 1, Rašković, Mitrović, Mačić, Murišić, Mijušković 2, Đ. Radović 3, Gardašević, Matković 1, Franeta, Isljamović.

Španija: Munjos, Lopes, Asensio, Puig, Valera, Bertran 1, Prijeto 1, Montes 1, Garsija 2, Rodriges 1, Sanauha 1, Grasija.

Bonus video: