Gojković: Najteža grupa, cilj treće mjesto

"Fokusiraćemo se na duel sa Marsejom", rekao je trener Novljana
1 komentar(a)
Jadran, Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Jadran, Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2014. 15:59h

Put do Lige šampiona je za igrače Jadrana praktično nemoguć. To je jasno nakon današnjeg žrijeba koji je Novljanima u drugom kolu kvalifikacija za rivale dao Primorje, Mladost i Marsej.

Plasman u plej-of za Ligu šampiona izboriće dvije prvoplasirane ekipe, a treća nastavlja takmičenje u Evrokupu.

"Nama je i plan da se domognemo Evrokupa, tačnije trećeg mjesta na ovom turniru. Tako da ćemo se fokusirati na tu utakmicu protiv Marseja, čekamo snimke njihovih mečeva sa prvog kola čiji su bili domaćini. Rekao bih da je ovo najteža grupa u kvalifikacijama. Primorje je najjače, Mladost je domaćin turnira i dokazala je koliko može i protiv nas u Herceg Novom, iako smo se mi u tom jučerašnjem meču ispromašivali. Imaju veliki broj igrača koji je preko ljeta osvajao medalje s reprezentacijama i činjenica je da su u prednosti u odnosu na nas, iako sam siguran da ćemo dostići nivo Zagrepčana u drugom dijelu sezone", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Marsej nije nepoznanica...

"Dobra su ekipa, igrali smo s njima i prošle godine u Zagrebu u kvalifikacijama za Evrokup i tada prošli zbog bolje gol-razlike. Dugi niz godina igraju Ligu šampiona, vratili su Iga Kruziju, tu je i Amerikanac Džon Man, bivši centar Crvene zvezde. Realno je da se sa njima borimo za tu treću poziciju", dodao je Gojković.

Bonus video: