Novljani na kraju izgubili od Mladosti

U drugo kolo su, pored Mladosti i Jadrana, prošli i Sintez, Oradea i Hanover, dok će posljednji tim iz grupe, Monpelje, takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Evrokup
1 komentar(a)
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.09.2014. 12:47h

Jadran je porazom završio nastup na prvom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, ali je i prije utakmice protiv Mladosti sve bilo jasno - da će Novljani biti treći, kao i da je kvalitet na strani Zagrepčana...

"Žapci" su slavili sa 13:5, a njihova dominacija je kulminirala u posljednjoj četvrtini u kojoj su dali šest, a primili svega jedan gol. Istina, Novljani nisu mogli da računaju na Borisa Zlokovića zbog povrede.

"Dosta dobro smo se držali do te posljednje četvrtine protiv objektivno mnogo jačeg rivala. Nismo naviknuti na ovakav kriterijum suđenja, na ovoliko isključenja. Ipak, i to je novo iskustvo za ovu ekipu. Zadovoljan sam igrom na turniru, cilj je ostvaren, ostaje samo žal što nismo savladali Oradeu na startu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Gojković je nakon utakmice bio ljut na mladog centra Stefana Pješivca, koji je u finišu isključen zbog fizičkog obračuna s protivničkim igračima. Pješivac bi zato mogao da bude kažnjen od strane LEN.

"Nadam se da će mu oprostiti. Vidjećemo snimak tog duela, ali ovo je drugi put da mu se tako nešto događa i to zabrinjava. Moraćemo ozbiljno da popričamo s njim", istakao je Gojković.

U drugo kolo su, pored Mladosti i Jadrana, prošli i Sintez, Oradea i Hanover, dok će posljednji tim iz grupe, Monpelje, takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Evrokup.

Iz grupe A su se u drugu rundu plasirali mađarski OSC za koji nastupa Draško Brguljan, ruski Spartak, Radnički iz Kragujevca (na golu je Zdravko Radić, tu je i Filip Trajković), Marsej i Posilipo. Članovi tima iz Napulja su Filip Klikovac i Aleksandar Radović.

Deset timova iz prve runde su se tako pridružili Primorju, Pro Reku, Solnoku, Crvenoj zvezdi, Duizburgu i Istanbulu, a kako će biti raspoređene četiri grupe od po četiri ekipe biće poznato sjutra nakon žrijeba koji počinje u podne.

Jadran - Mladost 5:13 (1:3, 2:3, 1:1, 1:6)

Herceg Novi - Bazen "Jadran Škver". Gledalaca: 700. Sudije: Kikališvili (Gruzija), Korizna (Poljska). Igrač više: Jadran 9 (2), Mladost 13 (7). Peterci: Jadran 1 (1).

Jadran: Kandić (pet odbrana), Ukropina 2, Popadić, Sekulić, Vidović, Moskov 1, Baničević, Sarić, Latinović, Drašković 2, Pješivac, Popović.

Mladost: Pavić, Marcelić (osam odbrana), Bukić 4, Milaković, Lončar 2, Dašić, D. Živković, Lozina 2, Buha, Pavičić, I. Živković 3, Vukičević 1, Bašić 1.

Bonus video: