Jadran bolji od Monpeljea

Novljani i matematički u drugoj rundi kvalifikacija. Sjutra je protivnik Mladost (12.30 časova)
121 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Banićević, Foto: Zoran Đurić
Bojan Banićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.09.2014. 19:41h

Jadran je dominirao protiv Monpeljea, onda doveo u pitanje pobjedu, ali je na kraju sve završeno idealno - Novljani su savladali Francuze sa 9:7 u 4. kolu i matematički se plasirali u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Timu Vladimira Gojkovića je ovo drugi trijumf na turniru čiji je domaćin, ima i remi protiv Oradee i poraz od Sinteza, pa je gotovo izvjesno da će biti trećeplasirani (prolazi prvoplasiranih pet od ukupno šest ekipa).

Jadran je večeras kontrolisao stvari, imao je u posljednjoj četvrtini pet golova prednosti (8:3), ali se Monpelje serijom 4:0 vratio u meč i minut prije kraja imao napad za izjednačenje.

Nakon što ga nije iskoristio Jovan Sarić je postavio konačan rezultat.

Stefan Pješivac je sa četiri gola predvodio Jadran, Sarić je dodao dva, a po jedan Nikola Moskov, Bojan Banićević i Dragan Drašković.

"Pri kraju meča smo ubacili rezervne igrače, a i kriterijum suđenja je bio takav da nam nije dato da lako privedemo posao kraju. Mogli smo da pobijedimo i sa većom razlikom...", rekao je Gojković.

Trener Jadrana je svakako zadovoljan urađenim na ovom turniru.

"Ostvarili smo plan, odigrali dobre utakmice, a u jedinom meču u kojem smo poraženi bili smo do kraja u egalu, bez obzira na to što smo bili umorni od prethodnog duela. Zadovoljan sam, a ima i dosta stvari da se ispravi", istakao je Gojković.

Posljednji rival crnogorskom šampionu je Mladost (sjutra od 12.30 časova). Zagrebački velikan je do sada upisao sve četiri pobjede.

Jadran - Monpelje 9:7 (3:1, 1:1, 2:0, 3:5)

Herceg Novi - Bazen "Jadran Škver". Gledalaca: 850. Sudije: Bjanko (Italija), Šekelj (Mađarska). Igrač više: Jadran 7 (4), Monpelje 7 (2). Peterci: Monpelje 1 (1).

Jadran: Kandić (10 odbrana), Ukropina, Popadić, Sekulić, Vidović, Moskov 1, Banićević 1, Sarić 2, Latinović, Zloković, Drašković 1, Pješivac 4, Popović (dvije odbrane).

Monpelje: Jasberenji (10 odbrana), Šitil, Pastri, Roketa, Sodarje 3 (1), Mustur, Peson 1, Hajndrih 1, Kalinić, Vlahović 2, Lo, Šipotel, Delgado.

Rezultati 4. kola

Jadran - Monpelje 9:7

Hanover - Sintez 10:11

Mladost - Oradea 12:7

Nedjelja - 5. kolo:

Oradea - Hanover 09.00

Sintez - Monpelje 10.45

Jadran - Mladost 12.30

Tabela: Mladost 12, Sintez 9, Jadran 7, Hanover 3, Oradea 2, Monpelje 1.7

Bonus video: