Žrijeb za Regionalnu ligu: Jadran i Primorac u istoj grupi

U grupi A su Primorje, Mladost, Budva, POŠK, Jadran Split, Branik, Radnički i Partizan, a u grupi B Jug, Jadran Herceg Novi, Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena zvezda i Vojvodina.
79 pregleda 1 komentar(a)
Regionalna vaterpolo liga, Foto: Hvs.hr
Regionalna vaterpolo liga, Foto: Hvs.hr
Ažurirano: 05.09.2014. 14:24h

Nova vaterpolo regionalna liga, Triglav liga, predstavljena je danas u Zagrebu. U najjačoj ligi na svijetu igraće 16 klubova iz Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

U Triglav regionalnoj vaterpolo ligi Crnu Goru će predstavljati Jadran, Budva, i Primorac, predstavnici Hrvatske su Mladost, Jadran Split, Jug, Medveščak, Mornar, Opatija, POŠK i Primorje.

Od srpskih klubova u Ligu su ušli Crvena zvezda, Partizan, Radnički i Vojvodina, dok je jedini slovenski predstavnik Branik iz Maribora.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe po osam timova.

U grupi A su Primorje, Mladost, Budva, POŠK, Jadran Split, Branik, Radnički i Partizan, a u grupi B Jug, Jadran Herceg Novi, Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena zvezda i Vojvodina.

Start lige je 4. oktobra, u prvom dijelu lige ekipe u grupama će igrati po sistemu svako sa svakim kod kuće i na strani (14 kola).

Po četiri prvoplasirana kluba iz svake grupe potom će formirati ligu za prvaka i plasman (prenose se bodovi i gol razlika sa utakmica klubova s kojima se igralo u prvom dijelu prvenstva i koji su se plasirali u ligu za prvaka i plasman).

Svaki tim će u drugoj fazi odigrati po još osam utakmica sa ekipama iz druge grupe, kod kuće in a strani..

Ostali klubovi, plasirani u prvoj fazi od 5. do 8. mjesta, igraju za plasman, takođe još po osam utakmica na isti način kao i liga za prvaka.

Nakon osam kola, četiri najbolje ekipe iz lige za prvaka izboriće plasman na fajnl-for, 3. i 4. aprila, na kojem će igrati prvi sa četvrtim, odnosno drugi sa trećim. Pobjednici će odlučivati o trofeju i pobjedniku Regionalne lige.

Utakmica za treće mjesto neće se igrati, pa će tako trećeplasirana ekipa biti ona koja je bila bolje plasirana u regularnom dijelu prvenstva nakon drugog dijela (22. kola), a bila je poražena u polufinalu fajnl-fora.

Ostale ekipe zauzeće poredak shodno njihovim rezultatima u utakmicama za plasman.

Prednost organizacije fajnl-for a imaće najboljeplasirana ekipa nakon regularnog dijela prvenstva (22 kola), pod uslovima koje odredi UO Regionalne vaterpolo lige.

Plasman klubova u sezoni 2014/2015. je mjerodavan za formiranje sastava takmičenja i broja klubova za nastup u sezoni 2015/2016.

Sistem takmilčenja za sljedeću 2015/2016. sezonu biće dvije grupe grupe, gdje će 10 prvoplasiranih klubova iz predstojeće sezone steći pravo nastupa u A1 RVL, a ostali klubovi će igrati A2 RVL.

Predsjednik nove Lige je Perica Bukić, dok su tri potpredsjednika Milorad Krivokapić, Đuro Marić i Rok Vehovec.

Komisiju za takmičenje čine Milivoj Bebić - predsjednik, Dejan Perišić i predstavnik Crne Gore kao članovi.

“Na Upravnom odboru Regionalne vaterpolo lige uspjeli smo da se se usaglasimo oko svih otvorenih pitanja. Očekujemo pune tribine i veliki interes medija. Napravljen je iskorak u segmentu TV - produkcije gdje ćemo, po prvi put, dobiti TV partnera i na taj način omogućiti široj javnosti puno veći broj direktnih TV prenosa”, izjavio je predsjednik nove Lige Perica Bukić.

Vaterpolo savezi Hrvatske i Srbije su zaduženi da pripreme predlog regionalne lige za žene, koji bi se u prvoj godini igrao turnirski.

Bonus video: