Španci ljuti na “ajkule” zbog nastupa na FINA kupu

Poraz Crne Gore od Kazahstana značio je da Španci neće igrati na Svjetskom prvenstvu naredne godine
10 komentar(a)
Crna Gora, FINA kup, Foto: Rasel Mekinon/FINA
Crna Gora, FINA kup, Foto: Rasel Mekinon/FINA
Ažurirano: 27.08.2014. 12:46h

Nastup Crne Gore na FINA kupu u Almatiju je bio za zaborav, ali loše partije “ajkula” izgleda neće tek tako zaboraviti Španci, nakon što ih je poraz naših od Kazahstana u okršaju za peto mjesto koštao plasmana na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Španci su izvisili za Kazanj, pa su kivni na crnogorske vaterpoliste i savez što je sastavio B tim i tako “ugrozio kvalitet takmičenja”.

“Potez crnogorske federacije je odvratan. Moramo da reagujemo zbog toga što Crna Gora nije nastupila u najjačem sastavu na FINA kupu. To nije sportski, škodi kvalitetu takmičenja”, rekao je predsjednik Vaterpolo saveza Španije Fernando Kupena.

Crna Gora jeste u Almati otišla s B reprezentacijom, baš kao i Srbija (koja je osvojila titulu) i Hrvatska (pripala joj je bronza), dok su Mađarska, SAD i Australija bile u gotovo najjačim sastavima.

Ali, Španci, iako to nisu jasno rekli, očigledno sumnjaju u sportski duh crnogorskih vaterpolista.

“Španska federacija poziva Svjetsku federaciju (FINA) da pronađe rješenja za ovakve slučajeve i da reguliše granice fer-pleja”, piše u saopštenju španskog saveza.

Špancima je FINA kup, inače, bio treća šansa u 2014. godini da obezbijedi Svjetsko prvenstvo, jer je prve dvije propustila - sama.

U Svjetskoj ligi nije ni nastupila, dok je na Evropskom prvenstvu bila sedmoplasirana, a prvih šest ekipa je izvadilo vizu za Kazanj.

"Vijestima" je iz Vaterpolo saveza Crne Gore rečeno da će se oglasiti saopštenjem...

Bonus video: