Na otvaranju protiv Srbije

Crna Gora će u Almatiju igrati s četiri debitanta, a lideri su trojica igrača sa EP u Budimpešti (Darko Brguljan, Filip Klikovac i Uroš Čučković)
6 komentar(a)
Crna Gora - Srbija, vaterpolo, Foto: Www.waterpolo.hu
Crna Gora - Srbija, vaterpolo, Foto: Www.waterpolo.hu
Ažurirano: 18.08.2014. 16:14h

Na redu je FINA kup, treće takmičenje seniorske vaterpolo reprezentacije ovog ljeta, koje je ujedno i najmanje važno nakon finalnog turnira Svjetske lige (u Dubaiju se, prije svega, tražila forma) i Evropskog prvenstva, na kojem se jurila medalja.

FINA kup, na kojem Crna Gora učestvuje prvi put, počinje sjutra u Almatiju, a rival na startu je Srbija (danas od devet časova po crnogorskom vremenu), tim koji je, baš kao i "ajkule", podmlađen.

U sastavu Dejana Savića nalaze se i tri mladića koja su rođena u Crnoj Gori - Dušan Mandić, Gavril Subotić i Dimitrije Obradović.

"S obzirom na to da smo obezbijedili plasman na naredno Svjetsko prvenstvo ovo takmičenje nema rezultatsku važnost. Nismo među favoritima, šansu su dobili igrači koji su blizu prvog tima i sve što želim je da vidim da li u budućnosti možemo da računamo na njih", rekao je crnogorski selektor Ranko Perović.

Crna Gora će u Almatiju igrati s četiri debitanta (Slaven Kandić, Marko Vukmirović, Đorđe Bulatović i Stefan Vidović), lideri su trojica igrača sa EP u Budimpešti (Darko Brguljan, Filip Klikovac i Uroš Čučković), a tu su još i Dejan Lazović, Jovan Sarić, Nikola Murišić, Bogdan Đurđić, Radovan Latinović i Nikola Marković.

Pored Srbije, Crna Gora je u grupi još sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnom Afrikom.

SAD su u Almati stigle u jakom sastavu, Dejan Udovičić je ekipi koja je igrala finalni turnir Svjetske lige priključio i golmana Merila Mozesa i bivšeg beka Jadrana Džesija Smita, pa se vjeruje da su “jenkiji” favoriti da osvoje prvo mjesto u grupi i bore se za medalju.

"Mislim da su Amerikanci i Australija najjači na FINA kupu. Odličan tim ima i Mađarska, ostale ekipe su dosta promijenjene i podmlađene", kazao je Darko Brguljan.

Po FINA propozicijama, sva četiri tima iz grupe prolaze u četvrtfinale i razigravaju s ekipama iz grupe B koju čine Hrvatska, Kazahstan, Australija i Mađarska.

Raspored utakmica Crne Gore - sjutra: Crna Gora - Srbija (09.00), Srijeda: Crna Gora - SAD (11.00), Četvrtak: Crna Gora - Južna Afrika (09.40).

Mečevi četvrtfinala se igraju u petak.

Bonus video: