Juniori eliminisani od Španije nakon peteraca

Tim Mirka Vičevića izgubio u penal seriji, iako je dva minuta i 45 sekundi prije kraja regularnog toka imao dva gola prednosti
6 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 14:34h

Borba za medalju u Istanbulu je ostala samo želja - juniorska vaterpolo reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Bolja od izabranika Mirka Vičevića bila je Španija, koja je slavila nakon peteraca sa 14:12 (u regularnom toku je bilo 9:9) i tako se plasirala među četiri najbolja tima na planeti.

U rezultatskoj klackalici Crna Gora je uglavnom bila u minusu, ali je preokrenula u finišu treće četvrtine serijom 3:0 na 6:5.

Sa 6:6 se ušlo u posljednju dionicu, a kada su "ajkule" dva minuta i 45 sekundi prije kraja povele sa 9:7 izgledalo je da je polufinale realnost.

Ipak, Španci su s dva brza gola izjednačili, potom su imali šansu da u posljednjih 30 sekundi dođu do trijumfa, ali se Crna Gora odbranila i, ispostavilo se, samo odložila eliminaciju za nekoliko minuta.

Po dva gola su u našem timu postigli Petar Ćetković, Stefan Pješivac i Nikola Moskov, a po jedan Nikolas Saveljić, Danilo Adžić i Bogdan Đurđić.

Pobjedničku ekipu su predvodili Migel Hasulja s tri pogotka, te Borha Fenoh i Alehandro Bustos koji su se upisali po dva puta...

Naš tim je u drugom poluvremenu morao da igra bez ljevorukog Alekse Ukropine, koji je dva minuta prije kraja druge četvrtine napravio treću ličnu grešku.

Crnogorski vaterpolisti su jedini šut s pet metara promašili u prvoj seriji (Vlado Popadić pogodio prečku), "crvena furija" je s druge strane pogodila svih pet puta, pa će naša talentovana generacija, koja je prošle godine postala prvak Evrope, morati da razigrava za plasman od 5. do 8. mjesta na prvenstvu svijeta.

"Čestitam Španiji. Znali smo i prije meča da su jako dobra ekipa, a bili su i agresivniji od nas. Dosta ujednačena utakmica, imali smo na kraju tu prednost i činilo se da smo na pragu još jedne pobjede. Međutim, primili smo dva gola... Momci su bili borbeni, dali su sve od sebe, željeli su pobjedu. Nismo uspjeli, ali idemo dalje, čeka nas još utakmica na šampionatu. Poraz je sastavni dio sporta. I veliki sportisti kada izgube moraju da pronađu sebe, novu koncentraciju, da nastave dalje sa takmičenjem, kako bi kraj bio što bolji", rekao je Vičević.

Crna Gora će se sjutra od 15 sati boriti sa Italijom, koja je u četvrtfinalu poražena od Srbije sa 13:3.

Crna Gora - Španija 12:14 (1:2, 2:1, 3:3, 3:3) peterci 3:5

Istanbul - Bazen Turske vaterpolo federacije. Sudije: Aleks Stankevič (SAD), Eduard Vasenjin (Rusija).

Crna Gora: M. Konatar (devet odbrana), M. Konatar, Đurđić 1, Ćetković 2, Popadić, Pješivac 2, Ukropina, Krivokapić, Kriještorac, Adžic 1, Moskov 2, Saveljić 1, Stanović (branio peterce).

Španija: Linares (14 odbrana), Kabanjas, Navahas, Korbalan, Sera, Perikas, Fenoh 2, Hasulja 3, Taulj 1, Barbena, Garsija 1, Bustos 2, David.

Bonus video: