Zloković na predstavljanju: Da pomognem mladima

"Čast je igrati za nacionalni tim, ja i dalje razmišljam o reprezentativnoj karijeri. Sada sam spreman, osjećam se dobro i prihvatiću poziv ako ga bude", rekao je Zloković.
194 pregleda 3 komentar(a)
Boris Zloković, Jadran, Đuro Marić, Foto: Privatna arhiva
Boris Zloković, Jadran, Đuro Marić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.08.2014. 14:45h

Nakon četiri godine (po dvije je igrao u Pro Reku i Radničkom) Boris Zloković je opet dio Jadranove porodice, po treći put u karijeri - iskusni centar je danas u prostorijama kluba na Škveru zadužio kapicu s brojem 10 koju je godinama nosio u matičnom klubu.

Zlokovića je predstavio predsjednik kluba Đuro Marić, iako posebno predstavljanje nije ni bilo potrebno. Jasno je da je Jadran doveo veliko pojačanje, igrača koji se savršeno uklapa u model spajanja mladosti i iskustva...

"Više je razloga mog povratka, ali osnovni je porodični. Osnovao sam familiju, želim da moj sinčić i supruga žive u Bijeloj. Prosto ne želim da sa šestomjesečnom bebom idem po po Italiji i Turskoj. Želim da raste ovdje uz babu i djeda, da raste kao mali budući "jadranaš". Znam da me u Jadranu čeka mlada ekipa, koja tek treba da se afirmiše i biće mi drago ako tim igračima, zajedno s trenerom Vladimirom Gojkovićem, pomognem i doprinesem njihovom napredovanju. Ovo smatram izazovom za sve nas", rekao je Zloković.

Zloković i Gojković su godinama igrali zajedno u Jadranu i u reprezentaciji. Sada su im uloge podijeljenje – jedan će biti lider, a drugi njegova produžena ruka u vodi.

"Spoj mladosti i iskustva je dobar, stariji igrači mogu mnogo da pomognu. Jadranovi mladići napreduju iz godine u godinu i siguran sam da će se za Jadran tek čuti",cdodao je Zloković.

Đuro Marić je podvukao koliko je za klub važno što je vratio Zlokovića.

"Ovim potezom Jadran će dobiti puno, posebno mladi igrači. Takođe, u takmičarskom smislu, Boris je veliko pojačanje, jer nas čekaju domaća takmičenja, Jadranska liga i kvalifikacije za Ligu šampiona u septembru. Posebno sam ponosan na to što smo se lako dogovorili, praktično bez pregovora, a poznato je da je Boris imao finansijski jače ponude", istakao je Marić.

Novljani su već produžili ugovore sa Lukom Sekulićem, Jovanom Sarićem, Slavenom Kandićem i Radovanom Latinovićem, a ostali su i i svi mlađi koji su igrali prošle godine.

Zloković je prvi put Jadran napustio 2004. godine, tada je pojačao Posilipo), potom se vratio u sezoni 2009/10, nakon čega je bio član Pro Reka i Radničkog.

Spreman sam za reprezentaciju

Boris Zloković želi da opet igra za crnogorsku reprezentaciju. Nakon Olimpijskih igara u Londonu odlični centar je napustio reprezentaciju Crne Gore, a odluku da više ne igra je tada obrazložio umorom i povredama.

U avgustu 2012. godine je podvukao da pauza ne znači i kraj reprezentativne karijere, da planira da odmori godinu, dvije i da uhvati zalet za Olimpijske igre u Riju...

Od tada, prošla su dva velika takmičenja (Svjetsko prvenstvo u Barseloni i Evropsko prvenstvo u Budimpešti), a Zloković sada šalje jasne signale da želi da i dalje bude "ajkula".

"Čast je igrati za nacionalni tim, ja i dalje razmišljam o reprezentativnoj karijeri. Tada mi je trebala pauza da se oporavim i ozdravim. Sada sam spreman, osjećam se dobro i prihvatiću poziv ako ga bude", rekao je Zloković.

Bonus video: