Juniori u četvrtfinalu nakon trijumfa nad Australijom

Aktuelni prvak Evrope savladao "kengure" rezultatom 8:4 i kolo prije kraja u grupi B obezbijedio plasman među osam najboljih
1 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore
Ažurirano: 05.08.2014. 14:36h

Derbi grupe B na Svjetskom prvenstvu za juniore je pripao Crnoj Gori - izabranici Mirka Vičevića su pobijedili Australiju sa 8:4 (1:2, 2:1, 3:0, 2:1) i tako osigurali prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Aktuelni prvak Evrope je poveo sa 1:0, potom su "kenguri" u dva navrata imali po plus jedan (2:1 i 3:2), ali je nakon toga sve bilo u znaku Crne Gore.

Serijom 4:0 crnogorski vaterpolisti su poveli sa 6:3, a onda su s dva vezana pogotka postavili konačnih 8:4.

Bogdan Đurđić je bio najefikasniji sa tri gola, Aleksa Ukropina je postigao dva, a po jedan Stefan Pješivac, Marko Konatar i Nikola Moskov.

Crna Gora kolo prije kraja ima devet bodova, tri više od Australije i Japana (koji se sastaju sjutra), ali i bolji međusobni duel protiv oba rivala.

Tako sjutrašnji meč (10.40 časova) protiv velikog autsajdera Irana nema rezultatski značaj...

S obzirom na to da je razlika u kvalitetu ogromna, crnogorski vaterpolisti već mogu da se okrenu mogućim rivalima u četvrtfinalu, koje se igra u petak.

Crna Gora – Australija 8:4 (1:2, 2:1, 3:0, 2:1)

Crna Gora: Mi. Konatar, Ma. Konatar 1, Đurđić 3, Ćetković, Popadić, Pješivac 1, Ukropina 2, Krivokapić, Kriještorac, Adžić, Moskov 1, Saveljić, Stanović.

Australija: Zekulis, Rivs, Mulkani 2, Perot 1, Pavilard 1, Smit, Lembi, Holden, Bogunovič, Petik, M. Marsden, K. Marsden, Bel.

Bonus video: