Kampanja i Filjoli: Nismo tužni, želimo bronzu

"Želimo medalju, a biće moguće doći do odličja samo ako budemo fokusirani isključivo na Italiju", rekao je Perović
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2014. 11:04h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Italija je zakomplikovala život Mađarskoj u polufinalu, ali je na kraju morala da se pomiri s tim da večeras mora protiv Crne Gore da se bori za bronzu.

"U sportu je sve moguće, pobjede i porazi su sastavni dio, tako da nismo tužni. Mađari su bili bolji, a mi imamo novi meč za medalju koji znači mnogo. Biće teško i nama i Crnoj Gori, osjeća se umor, turnir se bliži kraju. Možemo da pobijedimo Crnogorce, mogli smo to da uradimo i u grupi, ali smo im greškama dozvolili da se vrate u utakmicu. Vjerujem da smo sada bolji tim nego na startu turnira i da možemo da dođemo do bronze", rekao je Pjetro Filjoli.

Selektor Alesandro Kampanja je u Budimpešti lansirao čak šest novih igrača u odnosu na SP u Barseloni. Tada mu je izmakla medalja...

"Imamo mlad tim koji će u budućnosti donijeti veliku sreću Italiji. Medalja u Budimpešti bi bila kruna svega što smo uradili u posljednje vrijeme, dokaz da naš sistem funkcioniše. Zaboravili smo Mađarsku i okrećemo se Crnoj Gori", istakao je Kampanja.

Bonus video: