Brguljan: Nismo bili dovoljno hrabri

"Nismo bili dovoljno hrabri u posljednjoj četvrtini, imali smo dva gola prednosti i potom osam minuta nismo dali gol", rekao je Brguljan
58 pregleda 21 komentar(a)
Draško Brguljan, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Draško Brguljan, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 26.07.2014. 17:32h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Možda bi protiv Srbije sve na kraju bilo drugačije da Draško Brguljan nije na samom startu posljednje četvrtine dobio treću ličnu i preselio se na klupu. Jer, Brga je do tog trenutka uz Nikolu Janovića i Zdravka Radića bio najbolji pojedinac „ajkula“.

"Ne smijemo da se osvrćemo na meč sa Srbijom, ali moramo da izvučemo pouke iz njega. Igrali smo fantastično dvije i po četvrtine, poslije smo pali. Došlo je do nekog psihološkog pada koji je sličan onom iz Londona. Nadam se da nam se to više neće nikad ponoviti i moramo dalje. Imamo utakmicu za treće mjesto, nije lako ni nama ni Italijanima, koji su takođe poraženi u neizvjesnom meču protiv Mađarske", rekao je Brguljan.

Šta je prelomilo polufinale?

"Nismo bili dovoljno hrabri u posljednjoj četvrtini, imali smo dva gola prednosti i potom osam minuta nismo dali gol. Čestitam Srbiji, imala je više hrabrosti i zasluženo je u finalu".

Da li su se u glavama igrača u jednom trenutku duela sa Srbijom pojavili „duhovi iz Londona“?

"Ne bih rekao. Nismo o tome mislili. Ja sam dobio treću ličnu grešku šest minuta prije kraja. Možda je to nešto promijenilo, ne znam. Mislim da smo se istrošili. Jednostavno, nešto nam je falilo, nismo bili pravi na kraju i zato smo izgubili. Sada se okrećemo Italiji i bilo bi lijepo da se vratimo s medaljom. Znamo da četvrto mjesto ne znači ništa. Nije isto biti četvrti ili 12. na turniru, ali u suštini nema ni velike razlike ako ostanete bez medalje. Moramo da damo sve što imamo, ovo je posljednji meč i bronza bi turnir učinila pozitivnim, iako je Italija odlična ekipa i neće biti lako".

Bonus video: