Porobić: Psihološki pripremiti ekipu za završnicu

"Imamo dovoljno vremena da se prvo malo odmorimo, da obnovimo spremu, i da se na neki način, što je najvažnije u ovom momentu, psihološki pripremimo za utakmicu koja nas čeka 25. jula"
1 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2014. 15:12h

Direktor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Petar Porobić kazao je da je, nakon ubjedljivog trijumfa sa Gruzijom, najvažnije da se ekipa dobro odmori i psihološki pripremi za završnisu šampionata.

Crna Gora je danas u Budimpešti, u petom kolu A grupe, savladala Gruziju 17:2.

Crnogorski vaterpolisti upisali su četvrti trijumf i preuzeli prvo mjesto na tabeli sa pobjedom i 11 golova boljom gol razlikom od Italije, koja ima utakmicu manje.

Duel Italije i Grčke na programu je u 19 sati.

Crnogorskim vaterpolistima za prvo mjesto i direktan plasman neophodno je da trijumf Italije ne bude veći od 11 golova.

Porobić je naglasio da je crnogorska reprezentacija u situaciji koja donosi prednost u odnosu na druge ekipe.

"Sada imamo dovoljno vremena da se prvo malo odmorimo, da obnovimo spremu, i da se na neki način, što je najvažnije u ovom momentu, psihološki pripremimo za utakmicu koja nas čeka 25. jula. To je velika prednost ekipa koje su prve. Nadam se da ćemo iskoristiti tu šansu, i taj prostor da u svakom pogledu obezbijedimo adekvatnu pripremu za jednu tako značajnu utakmicu koja nas čeka", rekao je Porobić u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

On je, komentarišući dosadašnje nastupe na šampionatu, kazao da je bilo pada u igri u dvije četvrtine meča sa Italijom.

"To je bio grč koji je nastao zbog značaja utakmice i želje da se pobijedi i obezbijedi polufinale. Par šuteva koji nijesu ušli, unijeli su uobičajeni zastoj u igri. Na kraju smo zabilježili taj željeni rezultat. Pokazali smo koliko smo jaki, jer smo i pored tih padova u igri došli do željenog rezultata. To je pokazatelj da smo spremni za završnicu takmičenja", kazao je Porobić.

Bonus video: