Mišić: Pobjeda za prvo mjesto

"Ko god da nam nude rival u polufinalu biće teško. Čekamo rivala, a onda ćemo da se spremamo za taj duel, maksimalno kao do sada", rekao je Brguljan
60 pregleda 0 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.07.2014. 15:18h

Pobjeda protiv Gruzije od 15 golova razlike biće dovoljna za prvo mjestu u A grupi i plasman u polufinale Evropskog prvenstva, smatra centar vaterpolo reprezentacije Crne Gore Saša Mišić.

Crna Gora je danas u Budimpešti, u petom kolu A grupe, savladala Gruziju 17:2.

Crnogorski vaterpolisti upisali su četvrti trijumf i preuzeli prvo mjesto na tabeli sa pobjedom i 11 golova boljom gol razlikom od Italije, koja ima utakmicu manje.

Duel Italije i Grčke na programu je u 19 sati.

Crnogorskim vaterpolistima za prvo mjesto i direktan plasman neophodno je da trijumf Italije ne bude veći od 11 golova.

Mišić je kazao da ne vjeruje da Italija može dobiti Grčku 12 razlike.

"Uvjeren sam da će će pobjeda protiv Gruzije biti dovoljna za prvo mjesto. Sad imamo tri dana slobodno. Iskoristićemo te dane da se na najbolji mogući način spremimo, i da na pravi način dočekamo polufinale. Mislim da ova ekipa ima snage za medalju. Siguran sam da ćemo da ti sve od sebe, pa šta bude", rekao je Mišić u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

Njegov saigrač iz reprezentacije, Draško Brguljan, kazao je da je bilo teško igrati po velikoj vrućini.

"Odlično smo odigrali odbranu, ali bilo je par situacija kada je Zdravko Radić morao da se pomuči. Dobro smo odigrali kroz cijelu grupu, sada nas očekuje ono pravo. Tri dana pauze nekada može da bude dobro, a nekada ne. Ali, najvažnije je da smo u polufinalu, to nam je bio cilj i to smo ispunili. Ko god da nam nude rival u polufinalu biće teško. Čekamo rivala, a onda ćemo da se spremamo za taj duel, maksimalno kao do sada", rekao je Brguljan.

Reprezentativac Gruzije, Kotoranin Damir Crepulja, kazao je da se i prije meča znalo da je Crna Gora apsolutni favorit.

"Ušli smo u utakmicu lagano, stigao nas je umor, bliži se kraj šampionata. Crna Gora je ekipa koja uvijek ide na medalju. Nijesmo očekivali da ćemo izgubiti sa 15 razlike, ali šta da se radi, to je sport. ovo je bilo veliko iskustvo za nas. Nevjerovatan osjećaj je bio slušati himnu Crne Gore, a igram za Gruziju. Iskreno, suze su mi bile krenule", rekao je Crepulja.

Bonus video: