Perović: Zadovoljan sam rezultatom

"Odigrali smo odbranu odlično, u napadu smo morali bolje da realizujemo nekoliko situacija sa igračem više. Na kraju je ovo dobar rezultat. Italijani igraju sa Grčkom, i to neće biti lagana utakmica", rekao je Perović
1 komentar(a)
Ranko Perović, Evropsko prvenstvo, Foto: Waterpoloworld.com
Ranko Perović, Evropsko prvenstvo, Foto: Waterpoloworld.com
Ažurirano: 19.07.2014. 19:18h

Selektor crnogorskih vaterpolista Ranko Perović bio je zadovoljan remijem protiv Italije, ali ne i učinkom u napadu s igračem više.

"Loše smo ušli u utakmicu. Odigrali smo dobro odbranu, ali smo bili brzopleti u napadu, pogotovo kada su oni poveli sa 2:0. Morali smo da igramo strpljivije, kako je odmicalo vrijeme to je nekako došlo na svoje. Odigrali smo odbranu odlično, u napadu smo morali bolje da realizujemo nekoliko situacija sa igračem više. Na kraju je ovo dobar rezultat. Italijani igraju sa Grčkom, i to neće biti lagana utakmica. Mi igramo protiv Gruzije, moramo da budemo maksimalno ozbiljni, jer će možda odlučivati gol razlika, rekao je selektor "ajkula".

Selektor Italije Alesandro Kampanja je kazao da je njegova ekipa odigrala odlično protiv jedne od najboljih ekipa svijeta.

"Imali smo balans, odbrana je bila odlična, igrali smo strpljivo. Taktički smo dobro parirali, bilo je izjednačeno sa Crnom Gorom, koja je jedna od najboljih selekcija svijeta. Imamo mlad tim, šest novih igrača, ali su odigrali iskusno, pogotovo mlađi, koji su bili jako, jako dobri", istakao je Kampanja.

Nikola Janović: Jako loše smo otvorili meč. Odbranu smo igrali odlično, ali nam u napadu nije išlo. Imaju jednog od najboljih golmana svijeta, i kada se on razbranio, bilo je teško. Ovo je bila utakmica koju su Italijani kontrolisali, i trebalo je izvući nevjerovatnu snagu kolektiva, a ova ekipa to definitivno ima. Pokazali smo da možemo da se izvučemo iz situacije koja je bila gotovo nemoguća. Ovaj remi je zlata vrijedan, jer znamo da se gleda na kraju gol razlika, i tu bi trebalo da budemo bolji. Moramo protiv Gruzije da odigramo najbolje što možemo. Neće biti lako, jer znamo da treba da napravimo što veću razliku, a tada može da se uvuče nervoza.

Mlađan Janović: Vrhunski smo se vratili u meč, ovaj rezultat nam odgovara. Bilo je pritiska, jer je ovo bila jako bitna utakmica. U ovom meču smo uvidjeli neke greške, ali najbitnije je da je odbrana bila odlična, a za napad ima vremena. Protiv Rumunije je bio vrhunski, ali ponekad ne može sve da bude kako treba, bitno je da je odbrana na nivou.

Draško Brguljan: Igrali smo protiv odlične ekipe, koja zna kako se igra odbrana. Nismo bili dobri u napadu od početka, nije nas išlo... Bilo je nervoze u početku, ali smo poslije odigrali dobro. Možemo da budemo zadovoljni neriješenim ishodom, ali u principu nismo zaslužili da pobijedimo. Odigrali smo srcem, trudili se koliko smo mogli da pobijedimo, ali nismo uspjeli. Čeka nas duel sa Gruzijom, ali mislim da možemo do prvog mjesta. Pokazali smo snagu kolektiva, i to je jako bitna stvar. To nas krasi posljednjih godina. I kad gubimo i kad vodimo, psihički smo stabilni.

Bonus video: