Draško Brguljan: Možemo do medalje

Draško Brguljan je kazao da je glavni cilj Crne Gore na Evropskom prvenstvu ulazak u polufinale
124 pregleda 0 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2014. 13:17h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ima kvalitet, ekipu koja vrijedi i može do medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, kazao je reprezentativni bek Draško Brguljan.

Šampionat će biti odigran od 14. do 27. jula, a rivali Crne Gore u A grupi biće Italija, Grčka, Rusija, Gruzija i Rumunija.

Brguljan je kazao da je glavni cilj Crne Gore ulazak u polufinale.

"To nam je uvijek cilj i tako će biti i u budućnosti. Imamo ekipu koja vrijedi, što je pokazala svih ovih godina i mislim da možemo do medalje. Što se tiče favorita, Srbija je broj jedan, imaju najjaču ekipu na papiru, ali tu su i domaćini Mađari. Ima pet-šest reprezentacija, koje će se boriti za medalju. Siguran sam, da ako odigramo kako treba, možemo da dođemo do jedne od medalja", rekao je Brguljan u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

On je, komentarišući start šampionata i duel sa Grčkom, kazao da je Crna Gora favorit, ali da međusobni duel iz Barselone opominje i poziva na oprez.

"Sa italijom i Grčkom borićemo se za prvo mjesto. Bilo bi jako dobro osvojiti ga, jer bi se direktno plasirali u polufinale. Ne smijemo zapostaviti ni Rusiju i Rumuniju. Sa Grčkom sigurno će biti teško, jer se radi o jako dobroj ekipi, što su pokazali na prošlogodišnjem prvenstvu svijeta u Barseloni, kada su nas dobili na startu. Ta prva utakmica puno znači i moramo joj prići maksimalno ozbiljno i koncentrisano. To ako dobijemo onda smo jako blizu prvog mjesta i polufinala", rekao je Brgujan.

Duel Crne Gore i Grčke na programu je u ponedjeljak u 16 sati.

Slijede mečevi sa Rusijom (utorak, 14.30), Rumunijom (četvrtak, 19), Italijom (subota, 19) i Gruzijom (ponedjeljak, 11.30).

Bonus video: