Vaterpolisti pobjedom završili turnir u Diseldorfu

"Ajkule" u posljednjem meču pobijedile Njemačku rezultatom 7:5. Skor na turniru je: pobjeda, remi i poraz
1 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 06.07.2014. 11:49h

Poraz, remi, pa pobjeda - to je bio put crnogorskih vaterpolista na "Dojčland kupu" u Diseldorfu koji je danas završen.

Tim Ranka Perovića je, nakon izgubljenog duela od Mađarske i neriješenog ishoda protiv SAD, u posljednjem meču na turniru savladao Njemačku sa 7:5.

"Ajkule" su konstantno bile u vođstvu, sve što su uradili Njemci je kada su poveli sa 1:0 pgolom Reala.

Crna Gora je serijom 3:0 preuzela vođstvo, a onda se do kraja igralo gol za gol, pa "panceri" nijednom nisu izjednačili...

Najveća prednost viđena je u samom finišu kada je Nikola Janović (njegov brat Mlađan danas nije igrao) povisio na 7:4.

"Očekivali smo da će biti dobrih i loših momenata. Pogotovo je u drugoj utakmici odbrana bila loša, dok je danas to bilo mnogo bolje. Primili smo maltene jedan gol u tri četvrtine, i to je ono čega treba da se držimo do kraja. Napad kreće iz dobre odbrane, tako da se nadam da ćemo se konsolidovati još više. Nadam se da ćemo biti na onom putu od prošle godine, kada nam je ta jaka odbrana donijela medalju", rekao je Perović, koji je optimista pred Evropsko prvenstvo:

"U prvoj utakmici napad s igračem više baš nije bio kako treba. U drugoj nešto bolje, danas je bio u redu. Dakle, čini se da to ide kako treba, da se popravlja. Ali, ono što mene najviše interesuje je odbrana, to mora da se podigne na viši nivo, jer je snaga naše ekipe u odbrani, ne u napadu. Igrači treba da se dobro odmore do Budimpešte, jako su umorni i nervozni. Sada treba raditi na psihološkom momentu, sa fizičkim smo završili. Sve će ići mnogo bolje i lakše, kad igrači budu odmorniji", dodao je Perović.

Mađarska je ostvarila i treću pobjedu (bolja od SAD 12:11) i osvojila trofej, Crnoj Gori je pripalo drugo mjesto, Amerikancima treće, dok je Njemačka na četvrtom upisala sva tri poraza.

Crna Gora – Njemačka 7:5 (2:1, 1:0, 1:1, 3:3)

Igrač više: Crna Gora 7 (3), Njemačka 6 (1), Peterci: Crna Gora 1 (1).

Strijelci za Crnu Goru: N. Janović 3, Ivović 1, Klikovac 1, Jokić 1, Pasković 1.

Strijeci za Njemačku: Projses 1, Nošek 1, Kalberg 1, Real 1, Ajdner 1.

Bonus video: