Juniori eliminisali Mađarsku i plasirali se u polufinale

Crnogorski vaterpolisti u subotu igraju protiv Španije
0 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 30.08.2018. 15:59h

Juniorska vaterpolo reprezentacija je ušla u borbu za medalju na Evropskom prvenstvu - savladala je Mađarsku rezultatom 11:9 za plasman u polufinale turnira u Minsku.

Mađari su poveli sa 2:0 u prva dva i po minuta igre, a onda se sve do sredine treće četvrtine igralo gol za gol i viđeno je pet izjednačenja.

Tim Slobodana Mačića je tada preuzeo kontrolu utakmice, prvi put stigao do dva gola prednosti (8:6) i to vođstvo do kraja nije prokockao. Čak je u finišu imao i nedostižnjih plus četiri - 11:7.

Po tri pogotka su za naš nacionalni tim postigli Petar Mijušković i Dušan Matković, dvostruki strijelci su bili Savo Ćetković i Branko Franeta, a jednom je mrežu tresao i Đuro Radović.

Crna Gora će se u polufinalu sastati sa Španijom (subota od 16 časova) koja je danas rezultatom 11:9 bila bolja od Srbije.

U polufinalu je i Grčka (savladala je Italiju sa 9:8), koja čeka rivala - sastaće se sa boljim iz duela Rusije i Hrvatske.

CRNA GORA - MAĐARSKA 11:9 (4:4, 2:2, 2:0, 3:3)

Crna Gora: Krivokapić, D. Radović, Ćetković 2, Rašković, Mitrović, Mačić, Murišić, Mijušković 3, Đ. Radović 1, Gardašević, Matković 3, Franeta 2, Isljamović.

Mađarska: Banjal, Turnai, Bobiš 5, Kurti, Mađar 1, Ag 1, Gal, Fekete 1, Mijić 1, Lukač, Šugar, Koša, Micei.

Bonus video: