Petar Porobić kandidat za trenera Reka

Mediji na Apeninima ističu da su, pored Porobića, na meti Gabrijelea Volpija i trener Crvene zvezde Dejan Savić i Igor Milanović
62 pregleda 0 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.06.2014. 08:33h

Petar Porobić bi mogao od naredne sezone da se vrati trenerskom poslu - kako javljaju italijanski mediji, prvi crnogorski selektor u istoriji je jedan od kandidata da preuzme Pro Reko.

Reko je na kraju prošle sezone napustio Pino Porcio, a prije samo nekoliko dana je u trenera promovisan Alesandro Bovo.

On se, međutim, predomislio i vratio u Brešu, pa je vlasnik Reka Gabrijele Volpi neočekivano morao da krene u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Na Apeninima ističu da su pored Porobića kandidati i Dejan Savić i Igor Milanović. Vladimir Vujasinović je prije dva dana izjavio da je odbio poziv Italijana i da želi da ostane u Partizanu.

"Volpi me je jednom zvao. Ali, u ovom trenutku ne mogu da kažem da li sam prvi, drugi ili treći kandidat za klupu Reka. Tek ako opet stupimo u kontakt i najavi dolazak na pregovore, tada mogu reći da je stvar ozbiljna", rekao je Porobić, direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Specijalizovani vaterpolo sajt "waterpolodevelopmentworld.com" je, s druge strane, naveo da je Porobić prvi pik i da će narednih dana obaviti razgovor sa predsjednikom Pro Reka Anđolinom Barekom.