"Ajkule" pokazale zube: Preko SAD do polufinala

Nakon dva loša meča protiv Srbije (težak poraz) i Kine (tijesna pobjeda), reakcije je morala da dođe, pa su platili Amerikanci - "ajkule" su trijumfovale rezultatom 10:4
88 pregleda 11 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Aniko Kovač
Mlađan Janović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 19.06.2014. 12:02h

Crna Gora će igrati u polufinalu Svjetske lige.

Nakon dva loša meča protiv Srbije (težak poraz) i Kine (tijesna pobjeda), reakcija je morala da dođe, pa su platili Amerikanci - "ajkule" su trijumfovale rezultatom 10:4.

U bazenu nije bilo dileme. Slavio je bolji tim, tim koji je od prvog momenta znao šta želi, a to je da ispravi stvari nakon dva loša izdanja u prethodna dva dana.

Na kraju, trijumf nije ni mogao da izostane - odbrana je bila gotovo bezgrešna, napad konačno strpljiv i konkretan.

Mlađan Janović je "namjestio ruku" i torpedovao "jenkije" iz svih pozicija - dao je četiri gola.

Po dva pogotka su postigli Draško Brguljan i Vjekoslav Pasković, a po jedan Darko Brguljan i Uroš Čučković.

Crna Gora će u polufinalu igrati sa Mađarskom, koja je bila bolja od Kine sa 13:5.

Drugi polufinalni par čine Srbija i Australija - tim Dejana Savića je u goleadi savladao Kanadu sa 16:11, dok su "kenguri" bili bolji od Brazila 14:7.

Sjutra - polufinala: Crna Gora - Mađarska (15.10), Australija - Srbija (16.30). Za plasman od 5. do 8. mjesta: SAD - Kina (12.30), Brazil - Kanada (13.50).

Perović: Mnogo bolji pristup

U izjavi za sajt Vaterpolo saveza Crne Gore, selektor Crne Gore Ranko Perović je kazao da je njegova ekipa protiv Amerikanaca "odigrala odličnu utakmicu".

"Mnogo bolje smo odigrali nego posljednje dvije. Prilaz utakmici je bio na mnogo većem nivou, što je bilo i očigledno. Sa jakom odbranom, došao je i odličan napad. To je recept kako treba da se igra, nijesmo izmislili ništa novo. Dakle, samo je pristup igri bio mnogo bolji", rekao je Perović.

O rivalu u polufinalu Perović je dodao:

"Protiv Mađara, standardno, očekujem mnogo tešku utakmicu. Šta reći o ekipi koja je svjetski prvak, koja je izuzetno jaka. Ako budemo igrali kao danas, onda možemo očekivati dobar rezultat. Ako se malo opuštimo, oni će to znati da kazne itekako", zaključio je crnogorski selektor, i dodao da je Miloš Šćepanović jutros odradio magnetnu rezonancu, da se čekaju rezultati, nakon čega će se odlučiti šta dalje sa čuvarom mreže.

Crna Gora – SAD 10:4 (2:0, 2:2, 3:0, 3:2)

Dubai – Bazen "Hamdan". Gledalaca: 100. Sudije: Borel (Španija), Putniković (Srbija). Igrač više: Crna Gora 6 (3), SAD 5 (2).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 2, Pasković 2, Petrović, Da. Brguljan 1, Drašković, M. Janović 4, Čučković 1, Sarić, Murišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović.

SAD: Beron, Bel, Obert, Rozental, Dobu 1, Kliri, Semjuels, Bonani 1, Bouen 1, Mekonel, Kimbel, Men 1, Sibli.

Bonus video: