Perović: Sramota me je, ovo nije valjalo ništa

"Razlika je samo što je Kina slabiji tim od Srba, pa rezultat nije trpio. Sve ostalo - jednostavno nije valjalo. Sramota me je igre koju smo prikazali", rekao je Perović
3 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.06.2014. 19:19h

"Ovo ne valja ništa", bila je prva reakcija Ranka Perovića u telefonskom razgovoru za “Vijesti” nakon pobjede protiv Kine.

"Ovo opet nije ličilo ni na šta, nije bilo bolje nego protiv Srbije. Razlika je samo što je Kina slabiji tim od Srba, pa rezultat nije trpio. Sve ostalo - jednostavno nije valjalo. Sramota me je igre koju smo prikazali. Očekivao sam reakciju ekipe poslije poraza od Srbije, jer onakav dan može da se desi svakom. Ali, reakcija nije stigla, jednostavno prepontni smo i to moramo da promijenimo", rekao je Perović.

Loša igra u oba pravca nije toliki problem. Problem je - nedostatak borbenosti i ambicije.

"Nisam ni očekivao ovdje posebno dobru igru, jer na tome nismo mnogo ni radili. Čak i u Dubaiju treniramo mnogo, to se vidi, ali ono što ekipa mora da pokaže je borbenost, želja da bude bolja od protivnika. To ne vidim, zato je evidentno da imamo problem. Ova pobjeda protiv Kine nije ništa bolja od onog poraza od Srbije, jer nismo naučili ništa", kazao je Perović.

Naredni rival su Sjedinjene Američke Države.

"SAD su bolji tim od Kine, protiv njih ovakvo izdanje teško može da prođe. Nije, na kraju krajeva, toliko ni bitan rezultat ako igramo ovako. Želim da vidim reakciju ekipe, samo to. Onda rezultat dobija na važnosti", istakao je Perović.

Crnogorski vaterpolisti će do kraja turnira vjerovatno igrati bez golmana Miloša Šćepanovića koji je povrijeđen.

- Miloš će se vjerovatno ranije vratiti kući. Pokušao je i prije meča sa Kinom, ali nije išlo. Moraće na magnetnu rezonancu, pa da vidimo. Ovog ljeta nas zaista nijedan problem nije zaobišao - zaključio je Perović.

Bonus video: