"Ajkulama" Japan služi kao opomena

Duel sa Brazilcima biće svakako i dobra uvertira za sjutrašnji derbi protiv Srbije, koji će, ako se ne desi neko čudo u grupi, odlučivati o 1. mjestu u grupi
1 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Beta/AP
Darko Brguljan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.06.2014. 06:58h

Brazil svakako nije reprezentacija od koje bi crnogorski vaterpolisti trebalo da strahuju na otvaranju finalnog turnira Svjetske lige, ali oprez je neophodan.

Ako ni zbog čega drugog, onda što "karioke" odnedavno na klupi imaju najtrofejnijeg trenera u istoriji vaterpola - Ratka Rudića.

Rudić je, istina, došao da uči Brazilce vaterpolo i da pripremi "teren" za Olimpijske igre 2016, a u tome mu sigurno može pomoći i ozbiljna reprezentacija kakva je Crna Gora - da mu danas (meč počinje u 16.30 po našem vremenu) pokaže smjernice šta to Brazilcima nedostaje.

Kako god, "ajkule" su u Dubai došle da podižu formu pred Evropsko prvenstvo i da iskoriste svaku šansu u borbi za medalju.

"Imamo šanse da uzmemo medalju. Moramo svaku utakmicu da idemo na pobjedu. Prošle godine smo se opekli na otvaranju protiv Japana, tako da se nadam da do toga neće doći ovog puta. Brazil moramo ozbiljno da shvatimo, jer samo taj pristup meču garantuje dobar rezultat na startu turnira", rekao je napadač crnogorske reprezentacije Darko Brguljan.

Duel sa Brazilcima biće svakako i dobra uvertira za sjutrašnji derbi protiv Srbije, koji će, ako se ne desi neko čudo u grupi, odlučivati o 1. mjestu i samim tim lakšem rivalu iz druge grupe, u kojoj su Mađarska, Australija, Sjedinjene Američke Države i Kanada.

"Nismo došli ovdje da po svaku cijenu jurimo medalju, ali želimo da je osvojimo. Svakodnevno ćemo uz utakmice i trenirati. Ako dođemo do odličja, to će svakako biti motiv više za nastavak priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti. gdje bismo, ako budemo kompletni, mogli da idemo do kraja", dodao je Brguljan.

Igrač italijanskog Kanotijerija je nedavno operisao oko, zbog čega je malo bio usporio s radom tokom priprema.

"Imao sam malo veću pauzu nego što je planirano. Nisam smio da igram utakmice kako bih izbjegao kontakt i da ne bih rizikovao težu povredu. Sada je sve kako treba, više nema nikakvih prepreka da pružim maksimum", istakao je Brguljan.

Bonus video: