Bez Ivovića i Mišića, u Dubai idu Murišić i Sarić

Selektor Perović ne želi da rizikuje sa tandemom. I Mišić i Ivović imaju povredu ramena
1 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Beta/AP
Aleksandar Ivović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2014. 11:28h

Šest dana "suvih" treninga je iza crnogorskih vaterpolista koji su odrađeni u Mariboru, staroj bazi početkom ljeta.

"Ajkule" su juče u Sloveniji odradile posljednji trening, a već večeras u Herceg Novom sa Njemcima nastavljaju pripreme za finalni turnir Svjetske lige u Dubaiju koji startuje u ponedjeljak utakmicom protiv Brazila.

Ono što je u ovom trenutku jasno je da Crna Gora u Dubai ide oslabljena - u sastavu neće biti Aleksandra Ivovića i Saše Mišića koji imaju povrede ramena, kao ni Nikole Janovića. Kapiten od početka nije ni bio predviđen da igra ovaj turnir...

"Ivović i Mišić neće ići, ne smijemo da rizikujemo s njima. Povrede nisu naivne, obojica imaju bolove pri šutu i dodatni problem bi predstavljao vjerovatno i njihov oproštaj od Evropskog prvenstva. Ne smijemo da rizikujemo, zna se koje nam je takmičenje prioritet. Oni su radili u Mariboru s ostatkom ekipe, ali ipak smo ih štedjeli. Ivović je odigrao mnogo utakmica u svim takmičenjima za Pro Reko ove sezone i treba mu predah", rekao je selektor Ranko Perović.

U svakom slučaju, u Mariboru je odrađen planirani posao.

"Što smo htjeli, uradili smo, iako je jedan broj igrača trenirao po drugačijem režimu. Ne možemo reći da je bilo idealno, ali imamo vremena da popravimo neke stvari i da spremno otputujemo u Dubai", istakao je selektor Crne Gore.

Situacija, dakle, nije idealna, samim tim ni ambicije u Dubaiju ne mogu da budu najveće moguće. Crna Gora brani bronzu osvojenu u Čeljabinsku prošle godine.

"Naše ambicije su isključivo vezane za Evropsko prvenstvo, tako prilazimo i Svjetskoj ligi. Najvažnije je da se pripremimo za Budimpeštu. Ali, cilj nam je da dođemo do polufinala Svjetske lige", dodaje Perović.

Crna Gora će na finalnom turniru Svjetske lige igrati u grupi A sa Srbijom Brazilom i Kinom.

Crnu Goru će na finalnom turniru, koji startuje u ponedjeljak, predstavljati Miloš Šćepanović, Draško i Darko Brguljan, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Filip Klikovac, Dragan Drašković, Mlađan Janović, Sarić, Uroš Čučković, Murišić, Predrag Jokić i Zdravko Radić.

Bonus video: