Gojković: Mladima je najbolje na Škveru

Novljani su ove sezone osvojili duplu krunu, a da ništa nije slučajno pokazali su i rezultati u Jadranskoj ligi (gdje su igrali na fajnl-foru), te Evrokupu u kojem su stigli do četvrtfinala
1 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.05.2014. 18:35h

Jadran je imao i iskusnije i kvalitetnije generacije od ovogodišnje, ali ne može se baš svaka od njih pohvaliti da je napravila ono što je pošlo zarukom mladoj četi Vladimira Gojkovića.

Novljani su ove sezone osvojili duplu krunu, a da ništa nije slučajno pokazali su i rezultati u Jadranskoj ligi (gdje su igrali na fajnl-foru), te Evrokupu u kojem su stigli do četvrtfinala.

"Igrači su imali kontinuitet tokom čitave sezone i zaslužili su dva trofeja u domaćim takmičenjima. Mislim da smo bili najbolji tim u Crnoj Gori, rezultati uostalom to pokazuju. Publika se vratila na bazen, prepoznala je koliko ovi momci daju klubu i mogu slobodno da kažem da je ovo novi veliki početak Jadrana", rekao je Gojković na današnjoj konferenciji za medije u klupskim prostorijama na Škveru.

Mladi stručnjak je podvukao da se klub brani od Partizana, koji vrbuje mlade igrače i njihovim porodicima obećava sve i svašta.

"A ja garantujem da se u regionu sa mladim igračima najbolje radi na Škveru", dodao je Gojković.

Kapiten Jadrana Željko Kovačić je kao najiskusniji bio pravi lider najmlađoj ekipi sa Škvera u istoriji kluba. I, kako je sam rekao, vjeruje da će to biti i ubuduće.

"I dalje ne znam da li ostajem, odluka nije donijeta. Što se mene tiče, nije sporno, volio bih da i dogodine budem s ovim mladim timom pred kojim je lijepa budućnost", jasan je 29-godišnji Splićanin.

Predsjednik kluba Đuro Marić je čestitao ekipi na velikim uspjesima ove sezone, ali je akcenat ipak stavljen na druge stvari, koje baš i nemaju veze sa sportom. I klub sa Škvera je, naime, krenuo u akciju pomaganja ugroženim ljudima u poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Iza ovih akcija stoji Jadran kao klub, ne pojedinci. O svemu smo obavijestili i čelne ljude Vaterpolo saveza Srbije, a uprava Jadrana će narednih dana donijeti odluku kako još može da pomogne ugroženima", rekao je Marić.

Pres konferenciji je prisustvao i Petar Radanović, trener juniora Jadrana čiji je tim proteklog vikenda osvojio turnir u Budvi na kojem su učestvovali najbolji timovi iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

"Očekivao sam finale sa Partizanom, a sastali smo se sa Primorcem. Dobro smo igrali, a to potvrđuju i činjenice da je naš Aleksa Ukropina proglašen za najboljeg igrača turnira, a Petar Tešanović za najboljeg golmana", istakao je Radanović.

Bonus video: