Prva meč lopta za Novljane

Novljani vode sa 2:0 u seriji, nakon bruke u drugoj utakmici i masovne tuče ostao im je još samo korak do trofeja
0 komentar(a)
Budva, Foto: Zoran Đurić
Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.05.2014. 10:28h

Nakon kazni koje su izrekli discplinski organi Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore čini se da je potrebno da se dogodi čudo pa da Jadran večeras ne obezbijedi titulu prvaka Crne Gore.

Novljani vode sa 2:0 u seriji, nakon bruke u drugoj utakmici i masovne tuče ostao im je još samo korak do trofeja, koji bi, ako se gleda ko sve fali Budvanima, trebalo da bude najlakši do sada.

"Nećemo se opustiti, iako znamo da Budva neće biti kompletna. Naš protivnik je mnogo puta do sada u sezoni bio desetkovan, navikao je da igra u nekompletnom sastavu, to treba da nam bude opomena da ništa nije gotovo. U odličnoj smo poziciji, igramo pred svojim navijačima i osvojiti titulu na Škveru bila bi kruna sjajne sezone koja je za nama", rekao je golman Jadrana Slaven Kandić.

Sporna utakmica, koja je u posljednjoj četvrtini ličila na sve sem na vaterpolo, nije laka za prokomentarisati, jer je nemoguće preskočiti scene koje su prethodnih dana obišle Evropu. Ipak, Kandić pokušava da misli samo na sport:

"Nikom nije lako kada se sjeti scena od ponedjeljka, ali takve stvari se, nažalost, dešavaju. Ispostavilo se da je taj prekid na početku posljednje četvrtine više koristio nama, jer smo nakon njega četiri minuta imali igrača više. Teško je i opisati utakmicu - u drugoj četvrtini smo dominirali, potom pali u trećoj i na kraju imali sreću da prođemo nekažnjeno", ističe čuvar mreže tima sa Škvera u kojem danas neće biti suspendovanih Alekse Ukropine i Bojana Banićevića.

Iz tabora domaćina najavljuju fer utakmicu na otvorenom bazenu u Herceg Novom.

"Vjerujem da smo svi dovoljno pametni da znamo da onakve stvari ne smiju da se ponove. Siguran sam i da neće".

Budvani su u problemu, praktično su prežalili titulu poslije dva poraza i situacije da će im večeras faliti makar četiri prvotimca - Dejan Lazović, Miljan Popović, Petar Ćetković i Marko Konatar.

Olakšavajuća okolnost je što se u tim vraćaju Marko Ivančević i Nikola Marković koji su propustili drugu utakmicu jer su na premijeri isključeni s pravom zamjene.

"Jasno je da smo jako oslabljeni, ne znam da li smo ijedan meč ove sezone odigrali u sastavu koji će zaigrati večeras. Biće izuzetno teško doći do pobjede u Herceg Novom. Ali, mi nemamo više šta da izgubimo, samo možemo da profitiramo i produžimo finalnu seriju", istakao je Nikola Marković.

U toj rasterećenosti možda leži šansa aktuelnog šampiona.

"Nećemo se predati, uradićemo sve što je u našoj moći, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno. Biće dosta mladih igrača u sastavu, koji baš i nemaju iskustva igranja finala. Ipak, nijedan od nas se neće predati i tek tako prepustiti titulu", jasan je bivši napadač Primorca.

Bonus video: