Pobjeda Jadrana u Budvi uz masovnu tuču igrača

Novljani slavili sa 13:9 i poveli sa 2:0 u seriji, ali će se meč pamtiti po tuči igrača dva tima na startu posljednje četvrtine
117 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2014. 19:07h

Finale plej-ofa u vaterpolu se pretvorilo u cirkus, sva sreća ša je utakmica između Budve i Jadrana na kraju i završena nakon svega što je viđeno u bazenu "Dragan Trifunović".

Novljani su slavili u Budvi sa 13:9, poveli su sa 2:0 u seriji, ali malo ko će pričati o vaterpolu nakon utakmice koju je obilježila tuča igrača dva tima u vodi na samom startu posljednje četvrtine.

Sve se odigralo pred golom Novljana (kod rezultata 8:7 za goste) kada je fauliran Fran Paškvalin, a nervoza učinila svoje pa je veliki broj igrača hvatao za vrat i udarao protivnika. Nije se znalo ko koga udara i gađa loptom, a najratoborniji su bili Bojan Banićević (napravio faul koji je prethodio svemu) i Aleksa Ukropina iz Jadrana, te na drugoj strani golman Dejan Lazović, kojem nije bilo teško da prepliva od svog gola i da počne da udara protivnike, i Miljan Popović.

Brzinom svjetlosti, gotovo kompletna klupa Budve se stuštila u vodu i krenula u obračun, što je dalo novu dimenziju incidentu, a čini se i da su sudije kažnjavajući "pobrkale" igrače, jer je Popović iz Budve šakom udario Ukropinu, a nakon toga je ostao u igri.

Ukropina, 16-godišnji crnogorski reprezentativac, izvukao je najdeblji kraj, krvave glave je napustio bazen, a nakon što su sudije podijelile kazne, meč je nastavljen tako što je Jadran četiri minuta imao igrača više u vodi.

Ukupno sedam igrača je isključeno bez prava zamjene (Banićević i Ukropina, te Lazović, Petar Ćetković, Marko Konatar, Aleksandar Radanović i Stefan Kovačević kod Budve).

Nakon više od 20 minuta pauze, meč je nastavljen tako što je Popović iz peterca izjednačio na 8:8, ali su gosti krunisali brojčanu prednost i brzo otišli na 12:8. Tu je bilo jasno da Budva nema šansu da se izvuče iz problema.

"Utakmica je bila puna naboja od samog starta, sve je kulminiralo u trećoj i početkom četvrte četvrtine. Mislim da su igrači previše željeli pobjedu, ulog je titula, to je razlog tuče. Imali smo dosta isključenih igrača, poslije je bilo teško s igračem manje četiri minuta da se vratimo u meč. Mislim da je sada ključno da spasemo naš vaterpolo, da uradimo sve da se ovako nešto ne ponovi ubuduće. Ja ću apelovati na moje igrače, znam da će to uraditi i Vladimir Gojković na drugoj strani, on je veliki sportista i svi koji prate vaterpolo znaju kakav je on čovjek. Ovakve stvari ne smiju da se ponove", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

A prije incidenta, dok su igrači i dalje mislili na vaterpolo, a ne na borilačke sportove, meč je bio pun preokreta.

Jadran je furioznom igrom i kontranapadima u drugoj četvrtini došao do velike prednosti (8:3), sve je izgledalo kristalno jasno, ali je početak drugog poluvremena bio samo uvod u neizvjesnost i što je najgore - novu bruku crnogorskog vaterpola...

"Srećni smo što smo pobijedili, jer smo loše otvorili meč, nije to bio ritam koji smo željeli. U drugoj smo dominirali, a poslije je došlo do tuče. Mi smo na neki način očekivali da će se ovo desiti, a na kraju nam je taj incident donio prednost. Ne bih da komentarišem odluke, znam da može da se griješi i da se neke stvari ne vide, ali je bilo vidljivo u trećoj četvrtini da su Ukropini, mladiću od 16 godina i jednom od talentzovanijih igrača u zemlji, "otvorili" glavu. I šest minuta prije toga su ga prebili ispred njihovog gola, a on je isključen. To nije put kojim treba da idemo. Spremali smo se za ovo finale, želimo da u Herceg Novom završimo posao", kazao je Vladimir Gojković.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Stefan Pješivac i Jovan Sarić sa po tri gola, dva je postigao Stefan Vidović, u ekipi Budve najbolji je bio Popović sa tri pogotka.Jadran u četvrtak na Škveru ima prvu meč loptu za titulu, time bi krunisao sezonu u kojoj je osvojio i Kup, ali sada kada je bačena sjenka na sve, pitanje je da li trofej ima ikakvu vrijednost u crnogorskom vaterpolu.

Jadran u četvrtak na Škveru ima prvu meč loptu za titulu, ali sada kada je bačena sjenka na sve pitanje je da li trofej ima ikakvu vrijednost.

Primorac je savladao Kataro sa 19:5 i osvojio treće mjesto.

Budva - Jadran 9:13 (2:2, 1:6, 4:0, 2:5)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 700. Sudije: D. Adžić i J. Kontić (Kotor). Igrač više: Budva 8 (2), Jadran 12 (5). Peterci: Budva 2 (2).

Budva: Lazović (pet odbrana), Vukmirović 2, Đurđić 2, Ćetković, Kovačević, Mitrović, Lobov, Popović 3 (2), Radanović, Radunović, Vujašević, Paškvalin 1, Zubac (dvije odbrane), Ma. Konatar 1.

Jadran: Kandić (sedam odbrana), Popadić 1, Bitadze 1, Kovačić 1, Vidović 2, Moskov, Banićević, Sarić 3, Latinović 1, Sekulić 1, Giga, Pješivac 3, Popović, Ukropina.

Galerija

Bonus video: