Budva više nema pravo na kiks, Jadran želi 2:0

Budvani traže izjednačenje, dok Jadran juri trijumf koji bi ga približio drugom trofeju ove sezone, nakon što je osvojio Kup
0 komentar(a)
Bogdan Đurđić, Foto: Vesko Belojević
Bogdan Đurđić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.05.2014. 11:43h

Jadran je u četvrtak pokazao da će teško „predati” domaći bazen, Budvi ostaje da uradi isto ako želi da finalna serija plej-ofa traje što duže.

Budvani u drugoj utakmici (večeras od 19 časova) dočekuju Novljane svjesni da bi još jedan poraz vjerovatno označio i kraj šampionskih snova.

Ali, da bi ti snovi ostali realnost tim Draga Pejakovića ne smije da ponovi onako blijedu partiju kao na startu finala na Škveru.

"Moramo mnogo bolje nego u Herceg Novom. Odigrali smo slabo prije svega u napadu, previše smo griješili i Jadran je to kaznio. Vjerujemo da imamo šta da kažemo u ovom finalu i večeras ćemo to i pokazati", rekao je mladi igrač Budve Bogdan Đurđić.

U sastavu Budvana neće biti suspendovanih Nikole Markovića i Marka Ivančevića koji su isključeni u prvom meču.

"To je svakako hendikep za nas. Ali, čitave sezone imamo problema oko sastava, nismo navikli da budemo kompletni, pa očekujem da i iz ovog problema izađemo jači".

"Sada je pritisak na nama, porazom bismo praktično izgubili šanse da odbranimo titulu, ali do sada smo pokazali da znamo da se nosimo sa tim opterećenjem i očekujem reakciju", dodao je Đurđić.

Jadran, s druge strane, dolazi u Budvu spreman da usmjeri finale onako kako njemu odgovara.

"I prije prve utakmice nismo bježali od uloge favorita, znali smo koliko možemo. Ispunili smo ono što smo očekivali na startu finalne serije. Poslije prve utakmice i činjenice da je Budva oslabljena možda su nam šanse još porasle, ali to nas neće poremetiti".

"Odigrana je tek jedna utakmica, sve je otvoreno", istakao je bek Novljana Radovan Latinović i priznao da je očekivao više od Budve prije nekoliko dana na otvorenom bazenu na Škveru:

"Mislili smo da će Budva pružiti jači otpor. Ipak, jednom su nas savladali na našem bazenu ove sezone i znali smo da tako loš meč ne možemo da ponovimo. Oni će sigurno biti više motivisani večeras, a na nama je da budemo mirni", zaključio je Latinović.

Večeras se igra i druga utakmica serije za 3. mjesto - Kataro dočekuje Primorac od 19.30 časova.

Bonus video: