Jadran startovao pobjedom protiv Budve

Novljani riješili sve na poluvremenu kada su vodili sa 4:0. Budvani postigli prvi gol tek u 17. minutu utakmice
0 komentar(a)
Budva - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Budva - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.05.2014. 19:31h

Ako je suditi po prvoj utakmici finala plej-ofa, trofej namijenjen šampionu Crne Gore ponovo će preći put od Budve do Herceg Novog - na otvorenom bazenu na Škveru, Novljani su se poigravali sa aktuelnim šampionom i slavili sa čak 9:4.

Nacionalni prvak iz 2009, 2010. i 2012. je fenomenalno otvorio utakmicu, odličnom odbranom "udavio" šampiona iz 2011. i 2013. godine, pa je sve već bilo jasno na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo nestvarnih 4:0!

"Odigrali smo stvarno dobro. Ovo, ipak, ne znači ništa, tek je 1:0, moramo da se spremimo za nastavak serije. Igrači su bili fantastični, odigrali na pravom nivou, posebno u prvom poluvremenu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Sergej Lobov je na startu nastavka konačno pronašao put do mreže raspoloženog Slavena Kandića, smanjio na 4:2, ali su Stefan Pješivac i Željko Kovačić ponovo digli prednost na četiri gola (6:2).

Tim Draga Pejakovića je opet prišao na 6:4, ali su puleni Vlada Gojkovića u finišu pojačali tempo i stigli do više nego ubjedljive pobjede.

Budva će na drugoj utakmici, zakazanoj za ponedjeljak na bazenu "Dragan Trifunović", igrati bez Nikole Markovića i Marka Ivančevića, koji su u finišu zaradili isključenja sa pravom zamjene.

"Bili smo neefikasni u prve dvije četvrtine, uvukla se nervoza i sve je već bilo gotovo. Poslije smo došli sebi, ali se osjetio umor od polufinalne serije i promjena iz zatvorenog na otvoreni bazen", kazao je trener Budve Drago Pejaković.

U prvom meču za 3. mjesto (igra se na dvije pobjede), Primorac je savladao gradskog rivala Kataro sa 16:7.

Jadran - Budva 9:4 (1:0, 3:0, 2:3, 3:1)

Herceg Novi - Bazen "Jadran Škver". Gledalaca: 1.300. Sudije: A. Adžić, Đurašković (Kotor). Igrač više: Jadran 8 (4), Budva 7 (2). Peterci: Jadran 1 (1), Budva 1 (1).

Jadran: Kandić (12 odbrana), Spaić, Popadić 1, Kovačić 2, Vidović, Brajović, Banićević 2, Sarić, Latinović, Sekulić 2, Giga, Pješivac 2, Popović, Ukropina.

Budva: Lazović (10 odbrana), Vukmirović, Đurđić, Ćetković, Kovačević, Mitrović, Lobov 3, Popović 1, Marković, Radunović, Ivančević, Paškvalin, Zubac, Radanović.

Bonus video: