Jadran i Budva sjutra počinju finalnu seriju

Dva rivala sjutra u 19.30 časova na Škveru igraju prvi meč finala plej-ofa koje se ove sezone održava u drugačijem formatu - u tri pobjede, po sistemu 1-1-1-1-1
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2014. 09:51h

Vaterpolo sezona u Crnoj Gori ulazi u završnicu, dva tima jure trofej kojim bi makar do početka prelaznog roka zaliječili rane izazvane finansijskim problemima.

Jadran i Budva sjutra u 19.30 časova na Škveru igraju prvi meč finala plej-ofa koje se ove sezone održava u drugačijem formatu - u tri pobjede, po sistemu 1-1-1-1-1.

Novljani imaju prednost domaćeg bazena zbog bolje pozicije u Jadranskoj ligi...

"Svi radimo za ovo, da na kraju budemo u finalu i da se borimo za titulu. Mi smo imali odličnu sezonu, uradili smo i više od onoga što smo očekivali, ali kada dođete do mečeva za trofej naravno da je cilj da se pobijedi. Mislim da imamo razloga da vjerujemo u uspjeh, imali smo tokom sezone i sada imamo odličnu atmosferu, time sam jako zadovoljan. Imam potpuno povjerenje u momke, sve što su uradili zaslužili su i titula bi bila kruna sjajne sezone. Pokušaćemo da osvojimo duplu krunu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković na današnjoj konferenciji za medije.

Šef stručnog štaba tima sa Škvera je istakao da bi njegovom timu problem mogao da bude nedostatak pravih takmičarskih mečeva u posljednjih mjesec, tačnije od završetka regionalnog takmičenja:

"Imali smo dva laka meča sa Katarom, kasnije smo i sparingovali sa Mornarom iz Splita, ali to ne može da bude mjerodavno. Možda to bude hendikep, ali ekipa je u jako dobrom fizičkom stanju, tako da vjerujem da nam neće biti problem da igramo u ovoj seriji na sva tri ili četiri dana", dodao je Gojković.

"Da nam je neko pred start sezone ponudio jedan trofej ne bi se premišljali, ali nakon svega što smo prošli želimo i ovu titulu. Spremali smo se za ovaj finiš sezone, nadam se da ćemo doći do velikog uspjeha", kazao je jedan od aduta Novljana Stefan Vidović.

Budvani, s druge strane, prepuštaju ulogu blagog favorita protivniku, ali s jasnom namjerom da odbrane titulu.

"U drugom dijelu sezone smo podigli formu i to nam daje za pravo da vjerujemo u odbranu titule. Jadran je domaćin prve utakmice, samim tim mislim i da je pritisak na njemu, ali ni mi nismo rasterećeni. Obje ekipe su veoma mlade, to znači i sklone oscilacijama, tako da je na nama u stručnom štabu da ovo finale pripremimo na najbolji mogući način. Prednost domaćeg bazena jeste bitna, ali ne mora da bude presudna, jer su oba tima ove sezone znala da pobijede jedan drugog u gostima", istakao je trener Budve Drago Pejaković.

I kapiten Budvana Dejan Lazović vjeruje u novi trofej.

"Trebalo nam je dosta vremena da uhvatimo pravi ritam ove sezone, ali je to donekle i očekivano jer smo promijenici gotovo cijeli tim. Sada sve to djeluje mnogo bolje i siguran sam da imamo šanse da odbranimo titulu. Učinićemo sve da ona ostane u Budvi", jasan je golman aktuelnog šampiona.

Drugi meč je na programu 11. maja u Budvi, treći duel se igra 15. u Herceg Novom, a termini eventualnih narednih utakmica su 18. i 22. maj.

Sjutra počinje i serija između Primorca i Katara (18.30 časova) u borbi za treće mjesto i ona se igra u dvije pobjede.

Galerija

Bonus video: