Utišana vaterpolo bura: Regionalna liga ima podršku, Zvezda ove sezone neće igrati u Splitu

Na vanrednoj sjednici UO data podrška takmičenju, ali i donijeta odluka da beogradski klub ne ode na gostovanje POŠK-u
904 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crvene zvezde, Foto: Betaphoto
Vaterpolisti Crvene zvezde, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.02.2019. 20:51h

Regionalna liga u vaterpolu je u ovom trenutku opstala, iako je postojao opravdani strah da bi moglo da padne u vodu sve što se posljednjih desetak godina učinilo u regionu i da se šampionat praktično - ugasi.

Scene od prije desetak dana u Splitu, kada su huligani na Rivi napali igrače Crvene zvezde, među kojima je bio i naš internacionalac Aleksandro Kralj, uzburkale su strasti, pa je danas u Beogradu održana vanredna sjednica Upravnog odbora Regionalne lige.

I donijeta je odluka da se da podrška takmičenju, s tim što ekspedicija Zvezde do kraja sezone više neće kročiti u Split.

Time je, tačnije, ispoštovana želja, može se reći i uslov "crveno-bijelih".

"S obzirom na molbu VK Crvena Zvezda da se njene utakmice ne igraju u Splitu zbog traume napadnutih igrača, a uzevši u obzir da VK Mornar ne snosi odgovornost za navedeni događaj, utakmice Zvezde sa splitskim klubovima se odlažu do daljnjeg. Takođe, iskazana je podrška daljem takmičenju u okviru Regionalne vaterpolo lige koju i dalje podržavaju svi klubovi učesnici", stoji u saopštenju lige nakon sastanka.

Da je sve bilo kako treba, Zvezda bi do kraja regularnog dijela A1 lige imala još jedan izlet u Split, i to 23. februara kada bi gostovala POŠK-u. Ta utakmica se neće odigrati...

Bonus video: