Primorac izborio majstoricu

Budvanski tim prvi duel u svom bazenu dobio je 12:8, pa će finalistu odlučiti majstorica, u srijedu u Budvi
0 komentar(a)
Budva - Primorac, Foto: Luka Zeković
Budva - Primorac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.04.2014. 18:48h

Primorac je preživio u utakmici u kojoj nije imao pravo na grešku, izjednačio je u polufinalnoj seriji protiv Budve i pritisak prebacio na aktuelnog šampiona.

Tako će učesnika finala i rivala Jadranu odrediti majstorica koja se igra 30. aprila u Budvi.

Kotorani su večeras, reklo bi se, bili manje slab tim, jer su oba rivala pokazala boljke koje "vuku" cijele sezone - bili su očajni u napadu s igračem više.

Ipak, trenutak je takav da će se pamtiti jedino trijumf Kotorana, jer niko u meču bez popravnog nije želio da uživa u ljepoti vaterpola, svima je u glavama bilo da produže seriju i ostanu u igri za četvrto finale zaredom u domaćim takmičenjima (prethodna tri su izgubili).

Ujedno, Primorac je prvi put u sezoni slavio protiv Budvana u 4. međusobnom okršaju, pa je valjda i to razlog više da se vjeruje da u majstorici može da bude svega, da je Budva blagi favorit isključivo zato što igra na svom bazenu...

Domaćin je u drugoj četvrtini imao dva gola prednosti (5:3), Budvani se u narednoj dionici vratili u meč i izjednačili (5:5), ali s katastrofalnim učinkom u napadima s igračem više (od sedam nisu iskoristili nijedan) jednostavno nisu mogli da izbjegnu poraz.

Damjan Danilović je iz peterca koji je iznudio Nikola Murišić vratio prednost Kotoranima, a konačan rezultat je postavio Branko Lučić 12 sekundi prije kraja utakmice.

Lučić i Danilović su postigli po dva pogotka, upisao se i Kanađanin Konstantin Kudaba, dok su mrežu Aleksandra Kralja tresli dvostruki strijelac Marko Vukmirović, te Petar Ćetković, Nikola Marković i Fran Paškvalin.

Primorac - Budva 7:5 (3:2, 2:1, 1:2, 1:0)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 500. Sudije: P. Abramović, J. Kontić (Kotor). Igrač više: Primorac 11 (2), Budva 7 (-). Peterci: Primorac 1 (1).

Primorac: U. Brguljan, Kudaba 1, Lučić 2, Danilović 2, M. Brguljan, Đurović, Krivokapić, Tešanović, Mačić, Murišić 1, Vukasović, Saveljić, Kralj (pet odbrana), Adžić 1.

Budva: Lazović (pet odbrana), Vukmirović 2, Đurđić, Ćetković 1, Kovačević, Vujašević, Konatar, Popović, Marković 1, Radunović, Ivančević, Paškvalin 1, Zubac, Radanović.

Bonus video: