Kadeti pobjednici turnira u Trstu

Crnogorski vaterpolisti danas u u trećem kolu pobijedili Hrvatsku 7:4. To je treći trijumf crnogorskih kadeta, koji su na startu turnira savladali Italiju 9:6, u drugom kolu Srbiju 7:6
2 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2014. 10:52h

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobjednik je turnira Četiri nacije u Trstu - izabranici Vladimira Gojkovića su danas, u u trećem kolu, pobijedili Hrvatsku 7:4.

To je treći trijumf crnogorskih kadeta, koji su na startu turnira savladali Italiju 9:6, u drugom kolu Srbiju 7:6.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Petar Mijušković sa četiri gola, Đuro Radović je postigao dva, dok je Savo Ćetković jednom bio strijelac.

Mijušković je proglašen za najboljeg igraća turnira.

"Jako sam zadovoljan igrom, ponašanjem i predstavljanjem Crne Gore na ovom turniru. Dominirali smo sve tri utakmice. Čestitke stručnom štabu, treneru Vladimiru Gojkoviću, pomoćnicima Nenadu Vukaniću i Aleksandru Aleksiću, koji su zajedno sa našim momcima pokazali da Crna Gora sa pravom računa na mlade vaterpoliste i da je naša budućnost svijetla. Ovo je već četvrti ili peti uspjeh zaredom kadetskih reprezentacija. Pokazali smo da smo u vrhu svjetskog vaterpola, a ova selekcija, godište 1999. i mlađe koja se tek okupila, pokazala je da je tek očekuju vrhunski rezultati. To nas posebno raduje", kazao je selektor za mlađe reprezentativne selekcije Mirko Vičević.

Vičević je podsjetio da ove momke već na ljeto čekaju nova velika iskušenja.

"Očekuje nas turnir Darka Cukića u Beogradu, to je nezvanično Evropsko prvenstvo za ovo godište. Najjače reprezentacije učestvovaće na tom takmičenju. Moramo se dobro pripremiti, kako bi, kao i prošle godine izborili finale. Ukoliko se nastavi sa adekvatnim radom, rezultat neće izostati", zaključio je Vičević.

Bonus video: