Mišić: Uvijek idemo na medalju

Utakmice u Dubaiju za Crnu Goru biće najbolja priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti
2 komentar(a)
Saša Mišić, Foto: Vesko Belojević
Saša Mišić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.04.2014. 10:43h

Cilj je ispunjen, plasmanom na finalni turnir Svjetske lige crnogorski vaterpolisti su odradili prvi od postavljenih zadataka pred ljeto u kojem će učestvovati i na Evropskom prvenstvu u julu i FINA kupu u avgustu.

Odlazak u Dubai na finalni turnir je važan iz dva razloga. Prvi je što će se Crna Gora kao vaterpolo sila opet boriti za medalju, a drugi, ali ne i manje bitan, što će te utakmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (biće ih ukupno šest) ujedno biti i najbolja priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti...

Poznato je da će Crna Gora u grupi u Dubaiju igrati sa aktuelnim osvajačem Srbijom, dok će se preostala dva protivnika znati po završetku kvalifikacija koje igraju reprezentacije van Evrope.

"Zadovoljni smo plasmanom na finalni turnir. Ispunili smo cilj, a nije ni mala stvar kada iza vas ostane tim kakav je Italija, koja ima sve reprezentativce u domaćoj ligi i oni često treniraju zajedno. Mi se, s druge strane, skupimo na dva dana, dolazimo iz različitih liga, tako da mislim da smo u ovom trenutku izvukli maksimum. Sigurno da smo u nekim utakmicama mogli da budemo i bolji, ali kada se sve sabere, nije bilo lako, jer smo svim protivnicima bili veliki motiv kao aktuelni vicešampioni svijeta", rekao je centar „ajkula” Saša Mišić.

Crna Gora u Dubaiju brani bronzu iz Čeljabinska.

"Rekao bih da je podjednako važno da osvojimo medalju i da podignemo formu u Dubaiju. Sve što uradimo u Svjetskoj ligi je bitno i za Evropsko prvenstvo, a cilj Crne Gore je da na svakom takmičenju, u kojem god sastavu bila, juri odličje. Spadamo među najbolje reprezentacije svijeta i samim tim imamo obavezu da se ispočetka dokazujemo, da ne biramo takmičenja. Očekujem da i u Dubaiju pokažemo sve kvalitete, ali i da se kroz utakmice na finalnom turniru pripremimo za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj", jasan je sidraš mađarskog Debrecina.

Nismo potcijenili Njemce

Naš nacionalni tim je prije dvije noći imao problema da izađe na kraj sa Njemačkom, koja je čak i vodila do sredine treće četvrtine („panceri” su imali dva gola prednosti). Ipak, na kraju je tim Ranka Perovića odličnom igrom došao do 5. trijumfa u regularnom dijelu Svjetske lige.

“Sigurno da nas Njemci nisu iznenadili. Bili smo svjesni, a i upozoreni od strane stručnog štaba, da će biti teška utakmica, jer su oni rasterećeni. Igrali su bez pritiska, jer im bodovi nisu trebali, a nama je u igri bila samo pobjeda. U takvim okolnostima uvijek je teško igrati, počeli smo malo nervozno, ali sreća pa smo se na vrijeme trgli i dokazali da je kvalitet na našoj strani. Sve u svemu, mislim da smo zasluženo na finalnom turniru, jer smo od svih timova u grupi pokazali najviše”, istakao je Mišić, koji je u Krefeldu postigao tri pogotka.

Bonus video: