PLASMAN NA F8

Perović: Ispunili smo cilj

"Ispunili smo plan, od starta smo željeli na finalni turnir i zadovoljni smo što smo se plasirali među osam najboljih u ovom takmičenju", rekao je Perović
0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.02.2019. 00:11h

Crna Gora se plasirala na finalni turnir Svjetske lige pobjedom nad Njemačkom, i to je ono što je najvažnije, iako igra izabranika Ranka Perovića nije bila vrhunska.

Ipak, kvalitet je došao do izražaja, pogotovo u drugom poluvremenu kada su "ajkule" lomile protivnika.

"U prve dvije četvrtine smo uradili malo šta dobro, i u odbrani i u napadu. Loše smo počeli, potom smo i ušli u nervozu, što nam je otežalo stvari. Ipak, u nastavku smo zaigrali onako kako možemo, počeli smo da pogađamo iz pozicija iz kojih i treba, pa smo preokrenuli i krunisali bolju igru pobjedom. Ispunili smo plan, od starta smo željeli na finalni turnir i zadovoljni smo što smo se plasirali među osam najboljih u ovom takmičenju. Generalno smo odigrali dobro Svjetsku ligu i ovaj plasman je na neki način nagrada", rekao je za "Vijesti" Perović.

Draško Brguljan je u finišu postigao gol koji je omogućio Crnoj Gori da odbije i posljednji nalet "pancera".

"Njemci su vodili sa 5:3 i opet pokazali da se radi o dobroju reprezentaciji. Kod nas se vidio umor od klupskih utakmica i teških putovanja, svi smo glavni igrači u klubovima. I svake sedmice radimo naporno. Ipak, serijom od 4:0 za tri i po minuta smo preokrenuli rezultat. I zasluženo se plasirali na finalni turnir. Cilj je ispunjen", kazao je Brguljan, a prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza.