Gojkovićev vrtić na zasluženom izletu

Da je Primorje veliki favorit večeras (19.45 časova) govore i rezultati - Jadran je u Rijeci poražen 13:2, a u Igalu 19:8
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 12.04.2014. 11:58h

Plasman Jadrana na završni turnir regionalnog takmičenja je sam po sebi velika stvar. Činjenica je da su Novljani odradili fenomenalan posao ove sezone, ali realnost je takva da su šanse tima Vladimira Gojkovića da se domogne finala zaista minimalne, gotovo i da ne postoje.

Krivac za to je Primorje, rival Jadrana u polufinalu, tim koji je ove sezone upisao sve trijumfe u Jadranskoj ligi i ujedno veliki favorit da odbrani titulu. Zato Jadran na odlazak na finalni turnir u Zadru gleda kao na zasluženi izlet i nagradu za sve uspjehe koje je ostvario u sezoni. I ništa više...

"Samo to što igramo protiv Primorja je saigračima i meni poseban motiv da se dokažemo. Naravno, suvišno je govoriti o tome ko je favorit, jer Riječani jure sve trofeje ove sezone i imaju realne šanse i da ih osvoje. Na nama je da uradimo sve što možemo da ostavimo dobar utisak i da dokažemo da smo zaslužili da budemo među četiri najbolje ekipe u Jadranskoj ligi", rekao je talentovani centar Jadrana Stefan Pješivac.

Novljani su prethodnih desetak dana bili na mini pripremama u Egiptu, juče su stigli kući, a rano jutros su krenuli ka Zadru.

"Ispunili smo cilj kojem smo se nadali, istina potajno, na startu sezone. Nagrađeni smo za odlične igre i finalni turnir je prilika da ova mlada ekipa uči u bazenu tako što će se takmičiti protiv najboljih", dodao je Pješivac.

Da je Primorje veliki favorit večeras (19.45 časova) govore i rezultati u dva međusobna duela ove sezone - Jadran je u Rijeci poražen sa 13:2, a u Igalu sa 19:8.

Više neizvjesnosti bi trebalo da bude u drugom polufinalu gdje se sastaju Jug i Mladost (18 časova), iako uloga favorita svakako pripada Dubrovčanima, za koje nastupa Nikola Janović.

Mladost je ove sezone dokazala da može da bude opasna, ali svi očekuju novo finale Juga i Primorja...

Bonus video: