Perović objavio spisak za Njemačku

Crnogorskoj selekciji za prvo mjesto u C grupi i plasman na finalni turnir neophodan je trijumf protiv Njemačke. Prvi međusobni duel u Igalu pripao je crnogorskim vaterpolistima 13:10
70 pregleda 3 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Danilo Papić
Ranko Perović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 08.04.2014. 11:40h

Crnogorskim vaterpolistima u posljednjem kolu grupe C Svjetske lige protiv Njemačke treba pobjeda da bi obezbijedili plasman na finalni turnir, pa selektor Ranko Perović nije mnogo kalkulisao sa spiskom.

Na njemu se, između ostalih, nalazi Nikola Janović, kapiten koji je nedavno odlučio da nastavi reprezentativnu karijeru.

Janović je posljednji meč za "ajkule" odigrao u finalu Svjetskog prvenstva u Barseloni, a iako je bilo predviđeno da se priključi timu tek na jeto pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti, odlučeno je da zaigra već protiv Njemaca kako bi pomogao nacionalnom timu da se plasira među osam najboljih u Svjetskoj ligi.

U odnosu na posljednji meč Crne Gore, protiv Italije u Bariju, na spisku nema Aleksandra Radovića i Antonija Petrovića. Tu je ponovo i Predrag Jokić.

"Neophodne su rotacije, sada su opet tu stariji Janović i Jokić. Moramo da priđemo maksimalno ozbiljno duelu sa Njemcima i nadam se da ćemo se plasirati na finalni turnir", rekao je rekao je za "Vijesti" Perović i osvrnuo se na izostanak Radovića:

"On je pred početak ove sezone izašao iz teške povrede ramena i moramo da ga štedimo kad god je to moguće. Igra u klubu, ali mi i dalje ne treba da ga forsiramo. U Bariju je igrao, sada je na poštedi, a tu je sada i Nikola, pa se valjda njegovo odsustvo neće osjetiti. Što se tiče Petrovića, odlučili smo da ga odmorimo, jer je do sada igrao sve utakmice", dodao je crnogorski selektor.

Na spisku su: Miloš Šćepanović, Dejan Lazović, Draško i Darko Brguljan, Vjekoslav Pasković, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Nikola i Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Filip Klikovac i Predrag Jokić.

Druga utakmica grupe C, između Slovačke i Italije, odigrana je još 1. aprila u Košicama i "azuri" su uz mnogo problema pobijedili sa 14:13.

Italijani trenutno na prvom mjestu imaju tri boda više od Crne Gore, koja će u slučaju trijumfa protiv Njemaca u Krefeldu obezbijediti finalni turnir jer je bolja u međusobnom skoru od izabranika Alesandra Kampanje.

Bonus video: