Crna Gora sedmoplasirana na SP, Grčka šampion

Naši juniori na kraju bolji od Australije sa 12:11
1 komentar(a)
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija Luka Murišić, Foto: Wpnews.eu/facebook
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija Luka Murišić, Foto: Wpnews.eu/facebook
Ažurirano: 19.08.2018. 16:06h

Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija je kao sedmoplasirana završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Sombatelju.

Crnogorski vaterpolisti su u posljednjem meču na turniru savladali Australiju - rezultat je bio 12:11, iako su u dva navrata imali i pet golova prednosti.

Protiv "kengura" je najefikasniji bio Danilo Radović sa četiri gola, Marjan Mitrović je pogodio tri puta, Martin Gardašević dva, a po jednom Vuk Drašković, Jovan Vujović i Marko Milić.

Metju Hambi, strijelac četiri pogotka, bio je najbolji kod Australijanaca, ali njegov tim nije mogao da anulira minus iz druge četvrtine kada je Crna Gora dala pet, a nije primila nijedan gol.

"Postigli smo nekoliko lakih golova u drugoj četvrtini, oni su bili plod dobre odbrane. Kasnije smo nekim promašajima dali šansu protivniku da se vrati u utakmicu, ali smo zasluženo slavili. Završili smo prvenstvo pobjedom i to je dobro, ali mislim da smo mogli bolje od sedmog mjesta", rekao je Danilo Radović.

Crna Gora je tako SP završila sa skorom od pet pobjeda i dva poraza, a bolji od tima Petra Radanovića bili su Mađarska u četvrtfinalu (8:3) i Hrvatska u prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta (15:10).

Svjetski šampion je Grčka, koja je u duelu za trofej pobijedila Španiju rezultatom 9:8, dok je bronza pripala Mađarskoj poslije trijumfa nad Srbijom (14:13).

Bonus video: