Juniori poraženi i od Hrvatske, za sedmo mjesto sa Australijom

Crna Gora je juče u četvrtfinalu izgubila od Mađarske (8:3), a za sedmo mjesto će igrati sjutra od 12.15 protiv Australije
79 pregleda 0 komentar(a)
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpnews.eu/facebook
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpnews.eu/facebook
Ažurirano: 18.08.2018. 20:14h

Juniorska vaterpolo reprezentacija poražena je od Hrvatske rezultatom 15:10 (2:1, 5:1, 3:4, 5:4), u prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u mađarskom Sombatelju.

Naši vaterpolisti su dobro otvorili meč, poveli rezultatom 1:0, ali su nakon toga konstantno bili u minusu.

Na poluvremenu je bilo 7:2 za Hrvate, koji su u posljednjoj četvrtini imali i najveću prednost od sedam golova - rezultat je bio 14:7, pa 15:8...

"Nismo igrali dobro, iako smo željeli da se pokažemo najbolje što možemo. Ipak, Hrvatska je bila jača, i pobjeda je zaslužena. Istrošili smo se protiv Mađarske u četvrtfinalu i fizički i emotivno, a i ponavljamo da nam je na turniru falio najbolji igrač Miroslav Perković. Željeli smo da dođemo do polufinala, ali je borba za plasman od 5. do 8. mjesta realnost u ovom trenutku", rekao je Uroš Vučurović.

Marjan Mitrović je bio trostruki strijelac za Crnu Goru u duelu sa Hrvatskom, a upisali su se i Vučurović (dva), te Jovan Vujović, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Martin Gardašević i Luka Murišić po jednom.

Po tri pogotka u Hrvatskoj dali su Marko Radulović i Branimir Herceg.

Crna Gora je u petak u četvrtfinalu izgubila od Mađarske (8:3), a za sedmo mjesto će igrati sjutra od 12.15 protiv Australije, koja je poražena u duelu sa Italijom (12:6).

Naši vaterpolisti su upisali četiri pobjede u grupi (bez većih problema su slavili u duelima sa Brazilom, Australijom, Južnom Afrikom i Egiptom), a plasmanom u četvrtfinale su i obezbijedili vizu za naredno Svjetsko prvenstvo.

Za titulu u Sombatelju će se boriti Španija i Grčka. Španci su u polufinalu bili bolji od Mađara rezultatom 12:11, dok su Heleni slavili protiv Srbije (9:8).

Bonus video: