Novljani u Rijeci uče od najboljih, Budva u Zagrebu, Primorac traži trijumf

Novljani gostuju Primorju, sastavu koji dominira u Jadranskoj ligi (svih 19 trijumfa), a po mnogima je u ovom trenutku i najbolji u Evropi
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 22.03.2014. 11:33h

Nakon serije mečeva u kojima je po svaku cijenu tražio pobjedu, Jadran ide na bazen gdje unaprijed zna da nema šansi - Novljani gostuju Primorju, sastavu koji dominira u Jadranskoj ligi (svih 19 trijumfa), a po mnogima je u ovom trenutku i najbolji u Evropi.

Zato je jasno da četvrtoplasirana ekipa regionalnog takmičenja nema šta da traži u Rijeci.

"Očekuje nas najteže gostovanje u Evropi. Primorje nam je u prethodnom meču dao 18 golova i cilj nam je da sada ne primimo toliko. Želimo da popravimo igru u tom segmentu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Tim sa Škvera je tri kola prije kraja regularnog dijela na korak od plasmana na fajnl-for. Nakon duela sa Primorjem će dočekati Mladost, a u posljednjem kolu gostuje Braniku.

"Očekujemo da u Mariboru ovjerimo plasman na fajnl-for. Ovaj meč u Rijeci je veliko iskustvo za nas, jer ćemo igrati protiv najboljih igrača na planeti. Imamo sitnijih povreda, a najvažnije je da se oporavimo do aprila i da se nesmetano pripremamo za domaće prvenstvo", dodao je Gojković.

Budva je u utorak izgubila od Primorja u Budvi, a sada je težak posao čeka protiv Mladosti u Zagrebu. U sastavu Budve ni ovog puta neće biti povijeđenog Miljana Popovića.

"Mladost je dobra ekipa, ni Jug nije pobijedio u Zagrebu, što dovoljno govori o kvalitetu našeg današnjeg protivnika. Ipak, mi smo protiv njih u prvom dijelu sezone odigrali dobar meč, imali šansu i da pobijedimo, ali smo na kraju platili skupo greške. Biće teško, ali vjerujem da imamo šansu da slavimo", kazao je Nikola Marković.

Primorac poslije debakla od Mornara (16:4) traži iskljupljenje na svom bazenu protiv skromnog POŠK-a.

"POŠK je protivnik po mjeri Primorca. Radili smo dobro i nadam se da ćemo pokazati mnogo više nego na prethodnoj utakmici. Sastav iz Splita nije nepobjediv, imali smo ih i u prvoj utakmici u gostima kada je bilo neriješeno, tako da vjerujem u trijumf", istakao je trener Kotorana Veljko Uskoković.

Parovi 20. kola

Danas

Mladost - Budva (20)

Primorac - POŠK (19.30)

Primorje - Jadran HN (20)

Branik - Šibenik (19)

Sinoć

Medvešćak - Mornar 6:12

Jadran ST - Jug 8:15

Bonus video: