Preko Njemačke do Svjetske lige

"Favoriti smo u Njemačkoj, to je svakom jasno i moramo to da opravdamo", kazao je Mlađan Janović
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2014. 12:29h

Poraz od Italije vrlo vjerovatno neće koštati crnogorske vaterpoliste plasmana na finalni turnir, ali narednih tridesetak dana će, ako ništa drugo, postojati tenzija i oprez koji nosi duel sa Njemačkom.

„Panceri“ su posljednji rival u grupnoj fazi Svjetske lige i „ajkulama“ treba pobjeda kojom bi se i šesti put od postojanja plasirale na finalni turnir. Završnica bi (igra se od 17. do 22. juna u Dubaiju), pored borbe za medalju, bila ujedno i najbolja priprema za Evropsko prvenstvo koje se u drugoj polovini jula održava u Budimpešti.

Italijani su prije dvije noći slavili sa 10:9 u Bariju, imali su i plus četiri u prvom poluvremenu...

"Loše smo otvorili utakmicu i onda smo morali da jurimo Italijane, a to svakako nije ono što smo željeli. Očekivali smo da Italija krene od starta sa svojim prepoznatljivim ritmom, ali je problem što mi nismo odgovorili na to, pa smo upali u probleme. Ipak, dobro se sve završilo, ako smo već izgubili pozitivno je da nismo ugrozili pobjedu iz Kotora i to što smo i dalje na pravom putu, jer sami odlučujemo o putniku na finalni turnir", rekao je Mlađan Janović.

Činjenica je da izabranicima Ranka Perovića fali svježine u vodi i da ih ipak guši klupska sezona, jer je u svim mečevima Svjetske lige ove sezone bio vidljiv nedosatak energije. U prethodne četiri utakmice su ti nedostaci prikriveni i individualnim kvalitetom, ali u utorak on nije mogao da napravi razliku protiv „azura“.

"Imali smo šansu, možda je protivniku priznat i jedan gol u finišu za koji je utisak da nije postojao, ali su Italijani ipak zasluženo pobijedili. Mučili smo se, moramo mnogo bolje, jedino može da raduje dobar učinak u napadu s igračem više. Ipak, ovakve stvari su normalne - Italijani su svako malo na okupu i na pripremama, mi jednom mjesečno odigramo duel u Svjetskoj ligi, dok prije toga imamo obaveze u klubovima. Zato je umor logičan", navodi mlađi od braće Janović i dodaje:

"Nekoliko igrača ima sitne povrede, neki su „donijeli“ umor iz klubova... Na sve to kada dodamo raspoloženog i jakog protivnika, onda ovaj rezultat nije loš. Plan je bio da pobijedimo i riješimo sve oko finalnog turnira. Istina je da nismo uspjeli, ali imamo još jednu priliku", istakao je Janović.

Utisak je da duel sa Njemačkom može da bude komplikovan jedino ako pristup crnogorskih vaterpolista ne bude pravi.

"Favoriti smo u Njemačkoj, to je svakom jasno i moramo to da opravdamo. Došli smo na korak do plasmana u završnicu i ovo gostovanje moramo da shvatimo ozbiljno. Njemci su jako borbeni, fizički su odlično pripremljeni, a nadam se da ćemo za mjesec i mi biti svježiji, što bi nam svakako pomoglo", zaključio je Janović, koji je postigao jedan gol protiv Italije.

Bonus video: