REAKCIJA SELEKTORA

Perović: Dobar poraz

"Dobro je što smo sačuvali prednost iz Kotora, jer se utakmica odvijala onako kako je odgovaralo Italiji, posebno u prvom poluvremenu", rekao je Perović
1 komentar(a)
Perović, Foto: Nebojša Paraušić
Perović, Foto: Nebojša Paraušić
Ažurirano: 11.03.2014. 23:11h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Bari - I večerašnji minimalan poraz u Bariju (10:9) omogućio je crnogorskim vaterpolistima da ostanu favorit za prvo mjesto u grupi koje vodi na finalni turnir Svjetske.

Izabranicima Ranka Perovića treba još pobjeda u Njemačkoj, jer su u međusobnom skoru bolji od Italjana (u Kotoru se bilo 11:8 za "ajkule"...

"Ovakav poraz je svakako dobar. Dobro je što smo sačuvali prednost iz Kotora, jer se utakmica odvijala onako kako je odgovaralo Italiji, posebno u prvom poluvremenu. Sreća je što smo reagovali na vrijeme, odigrali nekoliko dobrih akcija i na kraju smo mogli i da ne izgubimo. Ali, situacija je takva, nismo dobro spremni i nekoliko razloga, nije bilo moguće pripremiti meč onako kako želimo, zato moramo da budemo pozitivni nakon ovakvog rezultata", rekao je selektor Perović nakon meča i podvukao da je jedino zadovoljan učinkom u napadu s igračem više.

Znači, tenzija u grupi B Svjetske lige će trajati makar još tridesetak dana i tog duela u Njemačkoj.

"Moja filozifija je da uvijek, bilo gdje da igramo, tražimo pobjedu, trebala nam ili ne. Nadam se da tako razmišljaju i igrači. Želimo na finalni turnir i vjerujem da ćemo slaviti u posljednjem meču", dodao je Perović.

Selektor Italije Alesandro Kampanja je realno sagledao stvari:

"Crna Gora je slabo odigrala prvu četvrtinu i polovinu druge, ali tako nije moglo da bude cijelu utakmicu. Naš protivnik ima veliki kvalitet i on je morao da ispliva. Mi smo imali šansu, nismo je iskoristili, ali sam zadovoljan igrom i pobjedom. Finalni turnir? Ništa ne zavisi od nas, Crna Gora je favorit protiv Njemačke", rekao je Kampanja.

Preporučujemo za Vas