ŽRIJEB ZA EP

Perović: Nemam želje, samo da nas posluži zdravlje do ljeta

Pored Crne Gore, u žrijebu su i Srbija, Mađarska, Hrvatska, Italija, Grčka, Njemačka, Španija, Rumunija, Gruzija, Rusija i Francuska
1 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.03.2014. 00:28h

Danas u 13 časova Budimpešta će biti domaćin žrijeba za Evropsko prvenstvo koje se od 14. do 27. jula održava u glavnom gradu Mađarske.

U bubnju će se naći 12 reprezentacija, a jedino što je sigurno pred žrijeb je da crnogorski vaterpolisti neće biti u grupi sa Srbijom, jer su ove dvije reprezentacije nosioci kao aktuelni šampion i vicešampion Starog kontinenta.

"U principu nemam neku posebnu želju pred žrijeb, jer ako hoćemo da ostvarimo ciljeve koje zacrtamo moramo da igramo sa najboljima i da ih pobjeđujemo. Zna se ko su najbolje ekipe na velikim takmičenjima, zna se i koje pripadaju drugoj klasi i koje su autsajderi, ali sada je rano pričati o tome ko bi bio poželjan ili ne", rekao je selektor Ranko Perović.

Pored Crne Gore i Srbije, u žrijebu su i Mađarska, Hrvatska, Italija, Grčka, Njemačka, Španija, Rumunija, Gruzija, Rusija i Francuska.

Perović zapravo ima želje, ali one ne zavise od današnjeg žrijeba:

"Samo da igrači ostanu zdravi do ljeta, za sve ostalo ćemo lako. Velika takmičenja su specifična, bitno je da reprezentacija podiže formu kako turnir odmiče", dodao je Perović.

Reprezentacije će biti podijeljene u dvije grupe. Pobjednici grupa će se plasirati direktno u polufinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane razigravati za plasman među četiri najbolja tima.

Crnu Goru će na današnjem žrijebu predstavljati direktor Vaterpolo saveza Petar Porobić.

U Budimpešti će na ljeto igrati i Gruzija, debitant na velikim takmičenjima, čiji je selektor crnogorski trener Jovan Popović, a u kvalifikacijama je za tu ekipu nastupao i igrač Budve Damir Crepulja.

Preporučujemo za Vas