Jadranaši u Poljudu ciljaju finalni turnir

Novljani, četvrtoplasirani tim u ovom takmičenju, večeras gostuju Mornaru, od kojeg trenutno imaju dva boda više
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 08.03.2014. 10:58h

U slučaju pobjede ili remija u Splitu, plasman Jadrana na finalni turnir Jadranske lige bi postao realnost - Novljani, četvrtoplasirani tim u ovom takmičenju, večeras gostuju Mornaru, od kojeg trenutno imaju dva boda više.

Trijumf u bokeljskom derbiju u prethodnom kolu, te poraz Splićana u Budvi, na kraju bi mogli da budu presudni za tim Vladimira Gojkovića, ali duel u Dalmaciji će dati odgovor koja je od ove dvije ekipe bliža završnici.

"Očekujemo mnogo od ove utakmice. Mlad smo tim, nikada ne smije da bude opuštanja i potrebno je da budemo na vrhunskom nivou. Ako odigramo odbranu kako znamo, onakvu kakva nas je krasila ove sezone, mislim da možemo do pobjede u Splitu", rekao je centar Jadrana Stefan Pješivac.

Protivnik nije naivan, ima nekoliko iskusnih igrača u sastavu, a posebno je neugodan kod kuće.

"Mornar je dobra ekipa, posebno agresivna na svom bazenu, ali mi moramo da odgovorimo istom mjerom ako želimo da ostvarimo ono što želimo. Fajnl-for? Želimo da budemo među četiri najbolja, u to svi vjerujemo i nadam se da ćemo se u Splitu približi tom cilju. Istina, nemamo imperativ, ali mislim da smo zaslužili da odemo na fajnl-for jer smo pokazali dosta ove sezone", dodao je Pješivac.

Kotorani vjeruju u bolje dane

Primorac je uglavnom bio nemoćan u derbiju protiv Jadrana u utorak, a porazom je praktično izgubio sve šanse da „napadne“ Budvu i preuzme 2. mjesto pred početak crnogorskog šampionata.

Sada mor da se okrene narednim rivalima, a prvi je splitski Jadran.

"Vjerovatno smo izgubili prednost domaćeg bazena, ali ako budemo pravi sigurno možemo da pobijedimo u Budvi ili Igalu. Splitski Jadran je solidan protivnik, ali vjerujem da možemo do tri boda", istakao je centar Primorca Nikola Murišić.

Parovi 18. kola

Danas

Mornar - Jadran HN (18)

Primorac - Jadran ST (19.30)

Mladost - Jug (18)

Primorje - Šibenik (20.30)

Sinoć

Branik - POŠK 5:8

Sjutra

Medvešćak - Budva (21)

Bonus video: