Perović odredio tim za Italiju

Perović je danas objavio spisak od 13 igrača na koje računa za duel u kojem bi "ajkule" pobjedom ili remijem riješile pitanje prvog mjesta i plasmana u završnicu
0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.03.2014. 13:51h

Duel sa Italijom koji se igra u utorak u Bariju bi mogao da otkloni sve dileme oko putnika na finalni turnir Svjetske lige, pa selektor Crne Gore Ranko Perović nije kombinovao sa imenima na spisku, već se odlučio za provjerene snage koje su iznijele ovo takmičenje do sada.

Perović je danas objavio spisak od 13 igrača na koje računa za duel protiv "azura" u kojem bi "ajkule" pobjedom ili remijem riješile pitanje prvog mjesta i plasmana u završnicu.

Istina, crnogorski vaterpolisti imaju pravo i na poraz na Apeninima, ali on ne smije da bude veći od tri razlike (11:8 je naš nacionalni tim slavio u prvom međusobnom duelu u Kotoru), s tim što bi onda morali da pobijede u posljednjem kolu u Njemačkoj da bi izborili prvo mjesto u grupi.

Na Perovićevom spisku su Dejan Lazović, Miloš Šćepanović, Draško i Darko Brguljan, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Dragan Drašković, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Filip Klikovac i Uroš Čučković.

Nedavno se na povredu ramena žalio Darko Brguljan, ali će po svemu sudeći biti spreman za Italiju.

"Darko se bolje osjeća. Uvijek ima sitnih problema s povredama, ali mislim da će svi biti spremni do utorka", rekao je Perović.

Dva kola prije kraja Crna Gora ima 12 bodova, tri više od Italije koja je jedini poraz zabilježila u Kotoru.

Naš nacionalni tim u Svjetskoj ligi brani bronzanu medalju koju je osvojio prošlog ljeta u ruskom Čeljabinsku.

Bonus video: