Bokeljski derbi u Igalu, Budva sa Mornarom

Novljani se i dalje bore za plasman na finalni turnir, dok je bokeljski rival, iako je daleko od te priče, motivisan kao i uvijek pred gostovanje velikom rivalu
1 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.03.2014. 11:28h

Posljednji međusobni meč Jadrana i Primorca ove sezone je riješen nakon peteraca kada su Novljani osvojili Kup Crne Gore.

Večeras (19 časova) u 17. kolu Jadranske lige sigurno je samo da se pobjednik ne može rješavati u penal ruletu, ali se opet očekuje paklen i nezvjestan derbi.

Novljani se i dalje bore za plasman na finalni turnir, dok je bokeljski rival, iako je daleko od te priče, motivisan kao i uvijek pred gostovanje u Igalu.

"Odigrali smo lošu utakmicu protiv Budve, prije svega smo podbacili u odbrani, primili nekoliko lakih golova što nam ove sezone nije bio zaštitni znak. Ali, mlada smo ekipa i logično je da dođe do pada u igri, samo se nadam da smo se u ovih deset dana od te utakmice povratili i da ćemo to pokazati večeras. Sa Budvanima smo odigrali slabo prve dvije četvrtine, u drugoj smo primili mnogo golova, i to iz kontranapada, što je nedopustivo", rekao je Vladimir Gojković i dodao da večeras očekuje pravi derbi:

"Protiv Primorca iznenađenja teško može da bude, pokazalo se to i ove sezone, svi mečevi su bili neizvjesni. Znamo od koja dva, tri igrača nam prijeti najveća opasnost i mislim da smo u svakom slučaju bliži trijumfu od rivala. Da li smo favoriti? Tabela kaže da jesmo i to je to, iako moj tim nema iskustvo. Vjerujem da smo bolji, pokazali smo više ove sezone i pobjeda bi nam bila jako bitna za nastavak takmičenja. Imamo i dalje šanse za fajnl-for, iako nam to nije cilj, već želja", kazao je Gojković.

Primorac je nedavno, baš kao i Jadran, poražen od Budve...

"Utakmice sa Jadranom su nas uvijek inspirisale, pa vjerujem da će tako biti i sada. Naš protivnik je mnogo bolje rangiran na tabeli, ima šanse i za završni turnir, dok mi želimo da preskočimo Budvu, što bi nam omogućilo povoljniju poziciju u završnici crnogorskog prvenstva. Zbog svega navedenog ne nedostaje nam motiva pred ovaj derbi", rekao je golman Primorca Uglješa Brguljan.

Desetkovana Budva čeka Mornar

Budva dočekuje trenutno trećeplasiranu ekipu na Jadranu - Mornar iz Splita (18 časova). Problem za Budvane je, međutim, zdravstveni bilten...

"Odigrali smo dobro posljednje dvije utakmice, dobili pet od šest utakmica u 2014. godini. Ali, imamo dosta kadrovskih problema. Paškvalin ima upalu pluća, Popovića takođe muči upala. Njih dvojica sigurno neće igrati. Vukmirović je dobio udarac u rebro, Đurđić je tek juče počeo sa treninzima i oni su pod znakom pitanja. Mornar je iskusna ekipa i ima veliki kvalitet, što se vidi i po stanju na tabeli", istakao je trener Budve Drago Pejaković.

Bonus video: