Budva bolja od Jadrana u Igalu

Na kraju je bilo 12:9 za sastav Draga Pejakovića, pa su Novljani ovim porazom umanjili šanse da se domognu fajnl-fora regionalnog takmičenja
52 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Zoran Đurić
Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.02.2014. 20:43h

Drugi put zaredom Budva je bila bolja od Jadrana u Igalu - nakon pobjede u polufinalu Kupa Crne Gore (koja, međutim, tada nije imala veliki značaj) Budvani su sada slavili i u Jadranskoj ligi.

Na kraju je bilo 12:9 (4:3, 6:1, 1:2, 3:1) za sastav Draga Pejakovića, pa su Novljani ovim porazom umanjili šanse da se domognu fajnl-fora regionalnog takmičenja.

Budvani su, s druge strane, u samo tri dana slavili i u drugom crnogorskom derbiju, nakon što su u srijedu na svom bazenu bili bolji od Primorca...

Presudna je bila druga četvrtina u kojoj su gosti dali šest golova, primili samo jedan i otišli na velikih 10:4...

Jadran je u finišu stigao do 11:9, imao i napad da priđe na minus jedan nepuna dva minuta prije kraja, ali nije pogodio mrežu Dejana Lazovića.

Konačan rezultat je postavio Marko Konatar iz peterca.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Konatar sa četiri gola, Bogdan Đurđić i Miljan Popović su postigli po dva gola, dok su se po jednom u listi strijelaca upisali Marko Vukmirović, Petar Ćetković, Milorad Radunović i Metju De Trejn.

Kod Jadrana je najefikasniji bio Jovan Sarić (četiri pogotka), Stefan Pješšivac je postigao dva, a po jedan Vlado Popadić, ŽŽeljko Kovačić i Luka Sekulić.

Budvi je ovo osmi trijumf u Jadranskoj ligi ove sezone, dok je Jadran upisao 5. poraz.

Primorac je sinoć u premijernom meču 16. kola bio bolji od Branika iz Maribora sa 9:5...

Jadran - Budva 9:12 (3:4, 1:6, 2:1, 3:1)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 800. Sudije: Štampalija, Periš (Hrvatska). Igrač više: Jadran 10 (3), Budva 6 (2). Peterci: Budva (2).

Jadran: Kandić, Bitadze, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović, Moskov, Banićević, Sarić 4, Latinović, Sekulić 1, Giga, Pješivac 2, Popović, Ukropina.

Budva: Lazović, Vukmirović 1, Đurđić 2, Ćetković 1, De Trejn 1, Semjuels, Lobov, Popović 2, Marković, Radunović 1, Ivančević, Paškvalin, Mi. Konatar, Ma. Konatar 4.

Bonus video: