Budva savladala Primorac u derbiju, Jadran siguran

U okršaju praktično bez odbrana Budvani slavili sa 13:12 i stekli deset bodova prednosti na tabeli u odnosu na rivala
3 komentar(a)
Budva-Jug, Foto: Zoran Đurić
Budva-Jug, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.02.2014. 20:06h

Budva je u okršaju koji je odigran praktično bez odbrana pobijedila Primorac (13:12) i čini se napravila ključni korak ka drugoj poziciji pred crnogorsko prvenstvo jer sada ima 10 bodova više od sastava iz Kotora.

Bio je to neobičan meč, atipičan za crnogorski derbi, u kojem je čak 18 golova palo u drugom poluvremenu i u kojem je Budva bila u presudnim trenucima spretnija, takođe i srećnija.

Detalj koji je prelomio dogodio se dva minuta i osam sekundi do kraja kada je Amerikanac Džoš Semjuels, nakon što je njegov tim prokockao napad s igračm više, oteo loptu iz ruku Đorđu Tešanoviću i matirao Sandra Kralja za 12:11. Već u sljedećem kontranapadu Marko Vukmirović je 1.33 do kraja meča pogodio za 13:11 i Primorac i to je bilo to...

Tim Draga Pejakovića je u drugom poluvremenu imao u nekoliko navrata dva gola prednosto, bilo je i plus tri (9:6), ali su gosti uvijek znali da odreaguju i da uvedu derbi u neizvjesnu završnicu.

Marko Konatar, Nikola Marković, Marko Vukmirović i Met De Trejn sa po dva pogotka su predvodili domaćina, a po jednom su pogađali Miljan Popović, Marko Ivančević, Džošua Semjuels, Bogdan Đurđić i Petar Ćetković.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio trostruki strijelac Damjan Danilović, dva gola je dao Kanađanin Konstantin Kudaba, koliko i Branko Lučić i Tešanović...

Slavio je i Jadran - najbolje plasirani crnogorskim tim u regionalnom takmičenju je slavio u gostima protiv Šibenika rezultatom 14:9.

Ovo je Novljanima 11. trijumf u ligi kojim su nastavili borbu sa Mladošću i Mornarom za plasman na fajnl-for.

Sigurnom igrom u prvoj četvrtini Novljani su postavili stvari na svoje mjesto, a onda su u nastavku bez većih problema održavali prednost i čuvali snagu za mnogo ozbiljniji meč sa Budvom u subotu.

Mladi centar Stefan Pješivac i Jovan Sarić su torpedovali Šibenčane sa po četiri gola, Vlado Popadić je dao dva, a po jedan Luka Sekulić, Nikola Giga, kapiten Željko Kovačić i Stefan Vidović.

Budva – Primorac 13:12 (1:3, 2:1, 6:3, 4:5)

Budva – Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 300. Sudije: Radičević, Savinović (Hrvatska). Igrač više: Budva 12 (7), Primorac 14 (7). Peterci: Primorac 1 (1).

Budva: Lazović (sedam odbrana), Vukmirović 2, Đurđić 1, Ćetković 1, De Trejn 2, Semjuels 1, Lobov, Popović 1, Marković 2, Radunović, Ivančević 1, Paškvalin, Mi. Konatar, Ma. Konatar 2.

Primorac: U. Brguljan (dvije odbrane), Kudaba 2, Lučić 2, Danilović 3, M. Brguljan 1, Đurović, Nikolov 1, Tešanović 2, Mačić, Murišić 1, Vukasović, Adžić, Kralj (jedna odbrana), Saveljić.

Šibenik – Jadran 9:14 (2:6, 3:2, 2:3, 2:3)

Šibenik – Bazen "Crnica". Gledalaca: 150. Sudije: Tioco, Banovac (Hrvatska). Igrač više: Šibenik 10 (3), Jadran 5 (3). Peterci: Šibenik 1 (1).

Šibenik: Sučić, Perković, Perić 1, Belamarić 1, Petković 1, Bašić 4, Rončević 1, Karlo 1, E. Seferović, Bulat, Nimac, Papak, Jukić, T. Seferović.

Jadran: Kandić, Spajić, Popadić 2, Kovačić 1, Vidović 1, Moskov, Banićević, Sarić 4, Latinović, Sekulić 1, Giga 1, Pješivac 4, Popović, Radović.

Bonus video: