Juniori pobijedili i Brazil za plasman u četvrtfinale

Crna Gora je ranije pobjeđivala i Australiju (10:69 i Južnu Afriku (23:5), a posljednji meč u grupi igra protiv Egipta u srijedu od 10.50 časova
59 pregleda 0 komentar(a)
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpnews.eu/facebook
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpnews.eu/facebook
Ažurirano: 13.08.2018. 15:10h

Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija Crne Gore je upisala i treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu u mađarskom Sombatelju.

Izabranici Petra Radanovića su bili bolji od Brazila sa 12:7, pa su kolo prije kraja osigurali prvo mjesto u grupi A.

Crna Gora je ranije pobjeđivala i Australiju (10:6) i Južnu Afriku (23:5), a posljednji meč u grupi igra protiv Egipta u srijedu od 10.50 časova.

Ovim trijumfom crnogorski vaterpolisti su osigurali direktan plasman u četvrtfinale, ali daleko od toga da je bilo lako kao što govori krajnji rezultat.

Jer, Brazilci su sve do finiša treće četvrtine bili na gol minusa (8:7), prije nego što je naš nacionalni tim serijom 4:0 stavio tačku na novu pobjedu.

"Bilo je teško, možda i teže nego što smo očekivali. Brazilci su bili veoma dobri, ali smo kontrolisali meč, na kraju i našli način da riješimo sve. Na pravom smo putu, ali na Svjetskom prvenstvu ima mnogo dobrih ekipa i sve je moguće", rekao je Radanović.

Jovan Vujović je bio najefikasniji sa četiri pogotka, a po jednom su se upisali Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Milić i Marjan Mitrović.

Dvostruki strijelci kod "karioka" bili su Tomas Borgeš, Italo Vizakre i Tijago Fereira, a pogodio je i Pedro Zviker.

Crna Gora na SP igra u sastavu: Andrej Bosanac, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Igor Uskoković, Danilo Radović, Jovan Vujović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Milić, Nenad Dragović, Marjan Mitrović, Bogdan Radnjić.

Bonus video: